Drąsiaus Kedžio draugas: žudynės turėjo įvykti lapkritį

Drąsiaus Kedžio draugas: žudynės turėjo įvykti lapkritį

Penkių aukštų policijos pareigūnų, neužkirtusių kelio Drąsiaus Kedžio planuojamoms žudynėms Kaune, byloje liudijęs D. Kedžio draugas Mindaugas Žalimas paliudijo apie žinotas bičiulio planuojamas žudynes.

M. Žalimas teisme, į kurį atlydėtas kaukėtų vyrų, pasakojo su D. Kedžiu pradėjęs bendrauti 2005-2006 metais, kartu sportuodavęs sporto salėje, eidavęs pietauti.

Pasak M. Žalimo, apie D. Kedžio numatomus veiksmus paskatino pranešti žmogiškumas. Apie tai jis Policijos departamento pareigūnams pranešęs du kartus, tačiau pareigūnai M. Žalimą ragino apie tai niekam nesakyti, kad jis pats netaptų nusikaltimo bendrininku. Joks apklausos protokolas ar garso įrašas apklausų metu nebuvo daroma. Vitalijus Vitkovskis siūlė slapta bendradarbiauti, dažnai minėdavo "generolą", kuris, kaip vėliau paaiškėjo, buvo Visvaldas Račkauskas. V. Vitkovskis ir T.Ulpis M. Žalimą bandę paveikti psichologiškai.

"Pirma, nesu aš "kileris", kad žmogų nušaučiau. Antras dalykas - dėl kitų žmonių gyvybės", - priežastis, kodėl nusprendė pranešti apie planuojamą nusikaltimą, vardino ypač svarbus valstybės saugomas liudytojas.

M. Žalimas sako žinojęs, kad D. Kedys planuoja nužudyti Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, Laimutę Stankūnaitę ir jos seserį Violetą Naruševičienę, kaunietį verslininką Andrių Ūsą.

D. Kedys planavo, kur galėtų pasislėpti, o žudynės turėjo įvykti lapkritį, kai anksti temsta. M Žalimas žinojo, kad D. Kedys nusikaltimui pasitelks autobusiuką, rengė atsitraukimo planą. Kad suklaidintų pareigūnus, automobilis turėjo būti paliktas Marijampolėje, M. Žalimas D. Kedį turėjo pasitikti. Liudytojas paliudijo, jog miške D. Kedys išbandė neperšaunamas liemenes, telefoną ir SIM korteles, jis padėjęs D. Kedžiui surasti slapstymosi vietą Kauno rajone, ten nuvežęs reikalingus daiktus.

Be to, anot liudytojo, D. Kedys, planuodamas žudynes, dažnai minėdavo savo seserį, dabartinę Seimo narę, buvusią teisėją Neringą Venckienę, kuri esą stebėdavo, kada J. Furmanavičius palieka teismą ir t.t. Moteris, anot liudytojo, savo broliui nurodė, kad tuometis Kauno apygardos teismo pirmininkas Albertas Milinis dengia pedofilus, tarp kurių buvo ir J. Furmanavičius.

D. Kedys taip pat turėjo kėslų susidoroti su "agurkinių" vadeiva Sauliumi Velečka, kurį pareigūnai neseniai sulaikė.

M. Žalimas apie D. Kedžio planus nutarė papasakoti televizijos laidų prodiuseriui Virginijui Gaiveniui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder