Į A.Ūso bylos nagrinėjimą pakviesti L.Stankūnaitės tėvai

Į A.Ūso bylos nagrinėjimą pakviesti L.Stankūnaitės tėvai

Neringai Venckienei ir Vilniaus vaiko teisių apsaugos tarnybai apskundus Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo nutartį, kuria mažametės atstove Andriaus Ūso byloje paskirta Vaiko teisių apsaugos tarnyba, o ne jos globėja N. Venckienė ar mama Laimutė Stankūnaitė, pirmadienį teismo posėdyje aptarti tik procesiniai klausimai, praneša lrytas.lt.

Pirmadienio rytą į teismą atvyko tik šalys, kurių dalyvavimas yra būtinas: A. Ūso tėvai Aldona ir Aleksandras Ūsai, jų advokatas Adomas Liutvinskas, valstybinį kaltinimą byloje palaikantis prokuroras Egidijus Motiejūnas, praėjusį teismo posėdį teisės atstovauti mažametei netekęs N. Venckienės vyras advokatas Aidas Venckus ir Vilniaus vaiko teisių tarnybos atstovė Alina Masel.

N. Venckienė į teismą neatvyko. Ji teismą raštu informavo, kad į posėdį neatvyks, nes jos skundas išsiųstas į aukštesnės instancijos teismą.

Prieš pradėdamas teismo posėdį teisėjas Audrius Cininas apgailestavo, kad negali nagrinėti iš esmės, nes nors ir buvo prašyta, tiek N. Venckienė, tiek Vaiko teisių apsaugos tarnyba skundą pateikė paskutinę dieną.

Prokuroras E. Motiejūnas pirmadienį teismui pateikė iš Generalinės prokuratūros gautą pluoštą dokumentų, kurie yra surinkti iš kelių iki šiol atliekamų ikiteisminių tyrimų - poveikio liudininkams, Vaido Milinio šmeižto ir nužudymo bylų.

Prokuroras paprašė į teismą iškviesti keliolika papildomų liudininkų: L. Stankūnaitės tėvus Tatjaną ir Stasį Stankūnus, vaikų darželių, kuriuos lankė mergaitė, auklėtojus, specialistus, atlikusius byloje tyrimus ir davusius išvadas, šeimos gydytoją, kuri prižiūrėjo mažametę.

Tarp prokuroro kviečiamų liudininkų yra Kauno policijos tyrėja Rasa Kairienė, kuri Panevėžio teisme teisiama dėl fiktyvios pažymos Drąsiui Kedžiui išdavimo, bei prokurorė Genovaitė Ročienė, į kurios pirmosios rankas pateko ikiteisminis tyrimas dėl galimo vaiko seksualinio išnaudojimo ir kuri dėl šios istorijos neteko darbo.

Liudyti kviečiami ir buvę Garliavos aktyvistai Marius Kuprevičius bei Vitalijus Keršis, nemažai laiko praleidę prie Kedžių ir Venckų namų.

Ar visi liudininkai bus kviečiami, paaiškės gegužės 17 d., nes kiti proceso dalyviai paprašė laiko susipažinti su naujai pateikta prokuroro medžiaga ir įsitikinti, ar šių liudininkų dalyvavimas procese tikrai bus naudingas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder