Iš tarnybos atleisti kontrabandininkams talkinę pareigūnai

Iš tarnybos atleisti kontrabandininkams talkinę pareigūnai

Penktadienį iš vidaus tarnybos atleisti kontrabandininkams talkinę ir už tai nuteisti du pareigūnai. Jiems teismas yra skyręs dešimttūkstantines baudas.

Įsiteisėjus 2012 m. gruodžio 31 d. Vilniaus apygardos teismo apkaltinamajam nuosprendžiui, balandžio 19 d. iš vidaus tarnybos buvo atleisti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus vyresnieji tyrėjai M. B. ir M. L.

Šiuo teismo nuosprendžiu abu pareigūnai buvo pripažinti kaltais dėl piktnaudžiavimo ir kontrabandos. Už tai jiems buvo skirtos baudos po 65 tūkst. litų. Įskaičius ikiteisminio tyrimo metu laikinajame sulaikyme ir suėmime išbūtą laiką, buvusiems pareigūnams teks sumokėti daugiau kaip po 52 tūkst. litų likusios baudos dydį.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus ir VSAT Imuniteto skyriaus pareigūnai. Nustatyta, kad vyresnieji tyrėjai M. B. ir M. L. už piniginį atlygį sudarė sąlygas kontrabandininkų grupuotei organizuoti didelio kiekio cigarečių kontrabandą per sieną iš Baltarusijos į Lietuvą. Įtarimai abiem pareigūnams pareikšti 2012 m. gegužės 17 d.

Be jų, šioje baudžiamojoje byloje kaltais buvo pripažinti dar 4 asmenys, kuriems skirtos baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder