Iš tarnybos Telšių policijoje už nederamą elgesį atleisti trys policininkai

Iš tarnybos Telšių policijoje už nederamą elgesį atleisti trys policininkai

Iš tarnybos policijoje atleisti trys Telšių apskrities policininkai – du pareigūnai įsivėlė į įtariamojo sumušimo istoriją, o dar viena policininkė pareigų neteko po pradėto tyrimo dėl smurto prieš savo sutuoktinį.

Pernai rugpjūčio 23 dieną Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kelių policijos skyriaus 38 metų pareigūno, įtarus, kad jis viršijo tarnybinius įgaliojimus pristatydamas į komisariatą smurtu artimoje aplinkoje įtariamą asmenį.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo. Tarnybinis patikrinimas vykdytas ir dėl to paties skyriaus 27 metų pareigūnės veiksmų.

Kaip skelbia Telšių apskrities policija, ji, stebėdama neteisėtus kolegos veiksmus, sąmoningai nesiėmė jokių priemonių šiai veikai užkardyti bei nepranešė apie tai kompetentingoms institucijoms. Atlikus tarnybinius patikrinimus ir ikiteisminio tyrimo veiksmus, praėjusią savaitę teismo sprendimu šioje istorijoje galutinai padėtas taškas.

Į Telšių policiją pristatytas įtariamasis buvo sužalotas policininko smūgiais į galvą. Galvos sužalojimus patyręs vyras buvo gydomas ligoninėje.

Pernai rugsėjo 28 dieną abu įtariamąjį į komisariatą gabenę Telšių pareigūnai už pareigūno vardo pažeminimą atleisti iš vidaus tarnybos sistemos.

Dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir piktnaudžiavimo tarnyba vykdytas ikiteisminis tyrimas pareigūno atžvilgiu nutrauktas pagal laidavimą, įtariamąjį perduodant asmeniui, kuris vertas teismo pasitikėjimo.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko įsakymu iš vidaus tarnybos atleista pareigūnė šį sprendimą apskundė Šiaulių apygardos administraciniam teismui. Vasario 13 dienos nutarimu pareiškėjos prašymas buvo tenkintas, panaikinant sprendimą policininkę atleisti iš vidaus tarnybos. Už priverstinę pravaikštą, pareigūnei taip pat priteistas 3 395 eurų atlyginimas.

Tačiau gegužės 10 dieną Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegija žemesnės instancijos teismo sprendimą panaikino. Neskundžiama nutartimi konstatuota, kad pareigūnė, savo poelgiu pažeminusi pareigūno vardą, iš vidaus tarnybos atleista teisėtai.

Už pareigūno vardo pažeminimą balandžio 28 dieną viršininko įsakymu atleista ir Veiklos skyriaus 27 metų pareigūnė.

Jos atžvilgiu šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo – neblaivi policininkė įtariama smurtavusi prieš savo sutuoktinį.

Balandžio 7-osios paryčiais 4.49 val. buvo gautas pranešimas, kad Telšiuose, Respublikos gatvėje, pas 31 metų vyrą į butą atvyko neblaivi Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėja 27 metų E.R.

Kaip skelbė policija, tyrėja smurtavo prieš sutuoktinį – ant jo kaklo ir rankos matomos kraujosruvos, suplėšyti jo marškiniai.

Be to, policininkė namuose Vilniaus gatvėje paliko vieną be priežiūros 3 metų dukrą. Mergaitė perduota močiutei.

Po įvykusio konflikto Regioninėje Telšių ligoninėje moteriai nustatyti galvos ir rankų sumušimai, poodinės kraujosruvos bei 1,08 promilės girtumas.

Tarp sutuoktinių vyksta skyrybų procesas. Įvykio aplinkybėms išsiaiškinti buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

E.R. įvykio metu turėjo nedarbingumo pažymėjimą. Dėl incidento ji buvo uždaryta į areštinę.

„Ji atleista ne tik dėl šio atvejo – prieš tai buvo panašių situacijų, pareigūnė buvo gavusi švelnesnes nuobaudas, bet tos istorijos tęsėsi“,– BNS sakė Telšių apskrities policijos atstovė Aušra Blaževičienė. Policininkai nederamai elgėsi privačiame gyvenime, policijos pareigūnams keliami reikalavimai elgtis etiškai ir netarnybos metu.

Naujienu agenturos BNS informacija skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenes informavimo priemonese bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder