Įspėja BMW savininkus: į juos nusitaikė ištisos gaujos

Įspėja BMW savininkus: į juos nusitaikė ištisos gaujos

Klaipėdoje atgijo mašinvagiai – per vieną naktį išdaužus trijų automobilių BMW langų stiklus iš jų salonų pavogti vairai ir oro pagalvių mechanizmai.

Pirmasis nuniokotą savo automobilį BMW 520D paryčiais pastebėjo Alytaus gatvėje gyvenantis 36 metų klaipėdietis – išdaužus priekinių durelių lango stiklus buvo pavogtas vairas, kurio vertė – 350 eurų.

Netrukus gautas 34 metų klaipėdietės pranešimas, kad Dragūnų gatvės kieme, išdaužus jos automobilio „BMW xDrive“ lango stiklą, patekta į vidų – pavogtas vairo pagalvės mechanizmas. Tuo pat metu nukentėjo dar vienas Panevėžio gatvės gyventojas – iš jo automobilio „BMW 528xi“ ilgapirščiai irgi pavogė vairą.

Vienos gaujos darbas

Pastarosiomis savaitėmis Klaipėdos apskrities policijos kriminalistai užfiksavo dar keturis tokius įvykius, kai aikštelėse ir kiemuose prie namų palikti automobiliai BMW rasti suniokoti ir be vairų.

Vagysčių braižas nesiskiria, tad Kriminalistinių tyrimų tarnybos ekspertai įtaria, kad gyvenamuosiuose kvartaluose siautėja ta pati plėšikų gauja. Nusikaltėliai dar nesurasti. Neatmetama, kad BMW vairai ir oro pagalvės parūpo gaujai, kuri plėšdavo automobilius praėjusių metų gruodžio viduryje.

Dragūnų gatvės gyventoja tada vienos dienos ryte pastebėjo, kad iš jos nuniokoto automobilio „BMW xDrive“ išplėštas vairas.

Po kelių valandų tokia pati vagystė užfiksuota Tauralaukio gatvėje, kurią nuo Dragūnų gatvės skiria vos kilometras, – kieme stovintį įmonės automobilį BMW M3 be vairo rado direktorius.

Įsibrovus į Baltijos prospekte paliktą vienos bendrovės automobilį BMW X5 iš salono irgi buvo pavogtas vairas.

Dragūnų gatvėje gyvenančios klaipėdietės automobilio „BMW xDrive“ vairas šios savaitės pradžioje pavogtas jau antrą kartą.

Išdaužia vairuotojo langą

Vagys į automobilių salonus įsibrauna vienodu būdu – išdaužia priekinių vairuotojo durelių stiklą.

Uostamiesčio policijos tyrėjai spėja, kad mašinvagiams labiau rūpėjo ne automobilių BMW vairų mechanizmai, o prie jų pritvirtintos oro pagalvės. Jų kaina – nuo 150 eurų.

Automobilių remonto salonų darbuotojai mano, kad plėšikai miesto gatvėse ir kiemuose siautėja vykdydami skubius užsakymus, – matyt, kam nors prireikė vairų ir oro pagalvių.

Pogrindiniuose garažuose pagrobti mechanizmai gali būti sumontuoti į vogtus automobilius su padirbtais kėbulų ir variklių identifikavimo numeriais.

Anksčiau vogė veidrodėlius

Anksčiau Klaipėdoje mašinvagiai taikėsi į BMW automobilių veidrodėlius. Per dieną jų buvo nuplėšiama po kelis. Tai – nemenkas grobis, nes vieno veidrodėlio kaina siekia apie kelis tūkstančius eurų.

Pareigūnai dar nenustatė įtariamųjų, bet neabejoja, kad vagystes pavyks greitai atskleisti, jeigu gyvenamuosiuose kvartaluose siautėjo vietiniai, o ne iš svetur atsibastę mašinvagiai.

Visuose nuniokotuose BMW automobiliuose įsibrovėliai paliko savo pėdsakų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder