Kartu su kontrabandiniu kateriu sulaikytas ir muitininkas

Kartu su kontrabandiniu kateriu sulaikytas ir muitininkas

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Muitinės departamento Tarnybinių tyrimų tarnybos (TTT) pareigūnai pranešė Klaipėdoje vasario 2 dieną sulaikę kontrabanda atgabentą pramoginį katerį.

Taip pat buvo sulaikytas ir vienas Klaipėdos TM posto vyresnysis inspektorius bei uostamiesčio bendrovės, užsiimančios laivų ir pramoginių katerių nuoma, direktorius.

Įtarimai dėl šio įvykio buvo pareikšti dar 4 asmenims: trys iš jų muitinės pareigūnai, vienas – muitinės tarpininkas.

Iš Kroatijos atplaukęs dvylikos metrų ilgio pramoginis kateris "Sara“ muitinės pareigūnų buvo sulaikytas praėjusį antradienį, vasario 2 d., Klaipėdos teritorinės muitinės Pilies jūrų uosto poste.

1988 metais pagamintas laivas, pareigūnų žiniomis, į Lietuvą atplukdytas kontrabandos būdu. Taip pat mėginta ir dirbtinai sumenkinti katerio vertę – muitinei buvo pateikta, kaip įtariama, suklastota pirkimo – pardavimo sutartis, kurioje laivas "Sara“ buvo pavadintas burlaiviu ir teįvertintas vos 10 tūkst. Lt. Kaip įtariama, taip ketinta išvengti didelės dalies valstybei privalomų sumokėti mokesčių.

Muitinės pareigūnų duomenimis, reali tokio katerio vertė – apie 52 tūkst. Lt.

Tos pačios dienos rytą MKT ir TTT pareigūnai sulaikė Klaipėdos teritorinės muitinės vyresn. inspektorių Ž. M., kuris įtariamas dokumentų klastojimu, piktnaudžiavimu ir kontrabanda. Taip pat sulaikytas ir vienos uostamiesčio bendrovės, importavusios minėtą katerį bei užsiimančios laivų ir pramoginių katerių nuoma, direktorius M. E.

Po dviejų parų sulaikytieji buvo paleisti, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

MKT pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 24 straipsnio 5 ir 6 dalis (bendrininkavimas), 199 str. 1 d. (kontrabanda), 228 straipsnio 1 d. (piktnaudžiavimas) ir 300 str. 1 d. (dokumento suklastojimas). Už šiuose straipsniuose numatytą veiką pažeidėjams gresia bauda, teisės dirbti tam tikrą darbą atėmimas arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Dėl šio įvykio įtarimai buvo pareikšti dar keturiems asmenims – trys iš jų muitinės pareigūnai, vienas – muitinės tarpininkas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder