Klaipėdoje sulaikyti tūkstančiai žaislų klastočių

Klaipėdoje sulaikyti tūkstančiai žaislų klastočių

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai šios savaitės pradžioje viename iš jūrų uosto postų sulaikė didelę žaislų siuntą iš Kinijos. Įvairūs žaislai, kaip įtariama, pagaminti pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Iš viso sulaikyta beveik 10 tūkst. įvairių rūšių žaislų, kurių vertė siekia beveik 11 tūkst. litų. Kinijoje pagamintos prekės buvo skirtos Baltarusijos pirkėjams.

Prekės, kurios įtariama, pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, sulaikytos Malkų įlankos jūrų uosto poste muitinio tikrinimo metu. Muitinei pateiktoje deklaracijoje buvo nurodyta, kad gabenami konstruktoriai, bokso rinkiniai, mašinytės, vairai, lėlės, pianinai, robotai, kardai, vaivorykštės, šunys, žuvys, riedlentės, traktoriai, žaidimai, kamuoliai, riedučiai, golfo reikmenys ir vaikštynės.

Muitinės pareigūnai detaliai patikrinę iš Kinijos atvykusį konteinerį, kuriame gabenta beveik 44 000 vienetų įvairių žaislų, jame aptiko prekių, kurios pareigūnams sukėlė įtarimų, kad jos gali būti prekės klastotės. Tikrinimo metu pareigūnai rado 9 498 vienetus "Lego" konstruktorių, robotų "Transformers" ir žaislų rutulių "Angry birds", kurie, kaip įtariama, pagaminti pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Apie sulaikytas prekes informuoti prekių ženklų atstovai, šiuo metu laukiama jų išvadų. Prekių ženklų savininkai dažniausiai beveik visais atvejais patvirtina, kad muitinės pareigūnų sulaikytos prekės iš tiesų yra klastotės.

Šiais metais tai ne pirma Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnų išaiškinta žaislų klastočių siunta. Vasario mėnesį tame pačiame poste sulaikyti 4425 vienetai įvairių žaislų, paženklintų "Spiderman", "Avatar", "Disney" ir kitais žinomais prekių ženklais. Tuomet sulaikytų prekių vertė siekė daugiau nei 8 000 litų. Kinijoje pagamintos prekės taip pat buvo skirtos Baltarusijos pirkėjams. 3384 vienetus muilo burbulų "Angry birds", lėlių "Barbie" ir kitų žinomais prekių ženklais paženklintų žaislų, įvertintų beveik 3 000 litų, muitinės pareigūnai Malkų įlankos jūrų uosto poste sulaikė ir šių metų rugpjūčio pradžioje.

Visos minėtos Malkų įlankos jūrų uosto poste anksčiau sulaikytos žaislų klastotės, prekių ženklų atstovų sprendimu, buvo sunaikintos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder