Kunigo Ričardo Mikutavičiaus žudikui nepavyko iš kalėjimo persikelti į pataisos namus

Kunigo Ričardo Mikutavičiaus žudikui nepavyko iš kalėjimo persikelti į pataisos namus

Teismas nepatenkino kunigo Ričardo Mikutavičiaus žudiko Vlado Belecko prašymo perkelti jį iš kalėjimo į pataisos namus.

Kaip informuoja Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas, pirmadienį teismo posėdyje buvo išnagrinėtas Lukiškių tardymo izoliatoriaus - kalėjimo teikimas dėl nuteistojo V. Belecko perkėlimo iš kalėjimo į pataisos namus.

Teisme Lukiškių tardymo izoliatoriaus - kalėjimo atstovas prašė teikimą tenkinti ir nuteistąjį V. Belecką perkelti iš kalėjimo į pataisos namus. Toks prašymas buvo pagrįstas tuo, kad V. Beleckas kalėjime atliko jau daugiau kaip dešimt metų paskirtos laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės, su kitais nuteistaisiais nekonfliktuoja, nuolat palaiko santykius su artimaisiais.

Spręsdamas klausimą dėl nuteistojo perkėlimo į pataisos namus, teismas atsižvelgė į tai, kad V. Belecko elgesys, atliekant laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę Lukiškių tardymo izoliatoriuje - kalėjime, yra vertinamas patenkinamai, jis linkęs smulkiai pažeidinėti vidaus tvarkos taisyklių reikalavimus. V. Beleckas bausmės atlikimo metu du kartus buvo baustas drausmine tvarka. Taip pat yra gauta duomenų, kad V. Beleckas naudojosi neteisėtai kalėjime laikomu mobiliuoju telefonu, planuodamas galimus kalėjimo režimo pažeidimus. Be to, nuteistasis V. Beleckas yra įrašytas į linkusių pabėgti asmenų įskaitą.

Teismas nutartyje konstatavo, kad V. Beleckas yra linkęs pažeidinėti bausmės atlikimo kalėjime režimą, ir ši jo savybė turėtų galimybę dar labiau pasireikšti švelnesnio režimo pataisos namuose bei turėtų neigiamą įtaką kitiems nuteistiesiems pataisos namuose. Teismas atsižvelgė ir į tai, kad V. Beleckas už padarytus nusikaltimus buvo nubaustas pačia griežčiausia bausme - laisvės atėmimu iki gyvos galvos, savo kaltę dėl padarytų nusikaltimų nuteistasis pripažino, tik prieš prašydamas kalėjimo administracijos teikti teikimą dėl jo perkėlimo į pataisos namus, todėl tai teismui kelia rimtų abejonių dėl jo prisipažinimo ir gailėjimosi nuoširdumo.

"Šios aplinkybės leidžia teigti, kad V. Beleckui bausmės - laisvės atėmimo iki gyvos galvos, atliekamos kalėjime, tikslai dar nėra pasiekti. Esant išdėstytoms aplinkybėms, teismas daro išvadą, kad nėra pagrindo sušvelninti V. Beleckui laisvės atėmimo bausmės režimo, tai yra perkelti iš kalėjimo į pataisos namus, todėl teikimas netenkintas", - teigiama teismo nutartyje.

Toks teismo sprendimas per 5 dienas gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

2000-aisiais V. Beleckas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už kunigo ir kolekcininko R. Mikutavičiaus nužudymo organizavimą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder