Mirtinų avarijų - skirtingos aplinkybės

Mirtinų avarijų - skirtingos aplinkybės

Šiomis dienomis Klaipėdos apskrities teismuose nagrinėjamos dvi tragiškai pasibaigusios eismo nelaimės.

Vieną iš šių bylų galima vadinti unikalia, mat vieno žmogaus žūtimi pasibaigusios avarijos kaltininkais Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai įvardija abiejų susidūrusių transporto priemonių vairuotojus. Tai - itin retas atvejis teismų praktikoje.

Minėta eismo nelaimė įvyko dar 2013 metų birželio 10-ąją Drevernoje. Vidurdienį kelio vingyje susidūrė 1940 m. gimusio vyriškio "Toyota Carina" ir 1963 m. gimusio vyriškio valdomas traktorius su tempiama atvira platforma.

Smūgio nebūta stipraus (tojota šonu nubraukė traktoriaus priekyje sumontuotą kaušą), tačiau tragedijos išvengti nepavyko - žuvo ant platformoje sukrautų maišų sėdėjęs 1953 m. gimęs ūkininko pagalbininkas. Beje, tai atsitiko ne dėl smūgio, o dėl to, kad susidūrimo metu traktorininkas staigiai stabdė, ir neleistinu būdu vežtas keleivis trenkėsi į traktoriaus konstrukciją.

Nors Klaipėdos rajono apylinkės teisme abu vairuotojai tvirtino esantys nekalti dėl avarijos, ekspertai vienareikšmiškai konstatavo, jog abi transporto priemonės viena prieš kitą važiavo išlindusios į priešingos krypties eismo juostas.

Teismas nuosprendį šioje byloje skelbs vasario 6 dieną.

O štai Klaipėdos miesto apylinkės teisme vakar nagrinėti pradėtos pernai liepos 13-ąją Klaipėdoje įvykusios avarijos kaltininkas aiškus - nustatyta, kad tos dienos naktį automobilį "Peugeot 206" Nevėžio gatvėje vairavo 1994 m. gimęs jaunuolis.

Jis kelio vingyje nesuvaldė mašinos ir ši, atsitrenkusi į šulinio rentinį, apsivertė. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai automobilyje įstrigusį vairuotoją išlaisvino, o štai priekyje sėdėjusiai keleivei, 17-metei moksleivei, niekuo padėti jau nebegalėjo - ji žuvo iškart. Be to, avarijos metu sunkiai sužalotas gale sėdėjęs vairuotojo bendraamžis.

Paaiškėjo, kad automobilį valdęs studentas buvo neblaivus - jam nustatytas 1,90 prom. girtumas. Teisme jis savo kaltės neneigė, tačiau tvirtino to vakaro įvykių dėl girtumo neprisimenąs. Tad teisėjas nutarė į kitą posėdį pakviesti liudininką - žuvusios merginos bendrakeleivį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder