Moterį avarijoje sužalojęs policininkas... nebekaltas

Moterį avarijoje sužalojęs policininkas... nebekaltas

Padarai avariją, sužaloji žmogų ir - jokios atsakomybės. Tokiu „stebuklu“ džiaugiasi Šilutėje gyvenantis Tauragės apskrities VPK areštinės vyriausiasis postinis 34-erių Edgaras Žalpys. Į moters automobilio galą atsitrenkusio, savo kaltę pripažinusio, bet vėliau persigalvojusio pareigūno veiksmuose jokio nusikaltimo neįžvelgė tyrimą atlikę kolegos ir Šilutėje dirbantis prokuroras Robertas Kasnauskas.

Tauragės apylinkės prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą, nes nusprendė, kad pareigūnas dėl šios avarijos nekaltas.

Tačiau iš karto po jos postinio kalte neabejojo niekas. Net Policijos departamentas pranešė, kad šių metų gegužės 22 d., apie 8.15 val., Šilutės rajone, kelio Šilalė-Šilutė 52 kilometre, ties Mažių kaimu, į tarnybą uniformuotas ir blaivus nuosavu „VW Passat“ vykęs E.Žalpys nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir kliudė ta pačia kryptimi važiavusį „Ford Ka“. Per avariją 70-metei fordo vairuotojai Vidai Jonelienei lūžo kairiojo raktikaulio peties galas, diagnozuota kaktos žaizda. Moteris nugabenta į ligoninę, iš kurios, suteikus pagalbą, išleista gydytis į namus.

Pasak prokuroro R.Kasnausko, priimdamas tokį sprendimą jis rėmėsi eksperto išvada.

„Tyrimo metu nustatyta, kad pačios nukentėjusiosios veiksmai turėjo tiesioginį priežastinį ryšį su kilusiu eismo įvykiu. Ne sankryžoje, priešpriešinio eismo juostas skiriant siaurai brūkšninei linijai, vykdė posūkį į kairę, išvažiavimo iš kelio manevrą, ir taip nedavė kelio ir sudarė kliūtį jos automobilį lenkiančiam „VW Passat“. Kad moteris buvo sustojusi ir rodė posūkį bei praleido iš priekio atvažiuojančią mašiną, tokių duomenų neturėjome“, - sakė R.Kasnauskas.

Tačiau kodėl tokiu atveju „VW Passat“ rėžėsi tiesiai į sukančio „Ford Ka“ galą, o ne šoną, prokuroras tiksliai paaiškinti negalėjo.

Jei prokuroro nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą įsiteisės, „Ford Ka“ vairuotoja bus pripažinta kalta dėl šios avarijos ir nubausta už jos sukėlimą. Neatmetama galimybė, kad moteris gali sulaukti ir nekaltu tapusio policininko E.Žalpio pretenzijų.

V.Jonelienė neslepia, kad toks prokuroro sprendimas jai sukėlė tikrą šoką, nuo kurio ji neatsigauna iki šiol. Pas draugus minėtą gegužės rytą važiavusi moteris neabejoja, kad dėl avarijos ji nekalta.

„Prieš sukdama į kairę įjungiau posūkį ir sustojau praleisti iš priekio atvažiuojančios mašinos. Tuo metu ir pajutau smūgį į savo automobilio galą. „VW Passat“ greitis buvo didelis. Po smūgio galinės sėdynės pasislinko iki priekinių, mano fordą net apsuko. Policininkas sakė, kad važiavo 90 km/h greičiu. Ekspertas nustatė, kad greitis buvo tik 74 km/h. Tačiau stabdymo kelio ilgis net 47 metrai“, - stebėjosi per 30 metų vairavimo stažą pirmąją avariją patyrusi V.Jonelienė.

Po avarijos į jos vietą atskubėjusiems žmonėms policininkas prisipažino, kad pats yra dėl jos kaltas, nes nepastebėjo priekyje buvusios mašinos. Jam galėjo sutrukdyti ir tvyrojęs tirštas rytmetinis rūkas.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder