Narkotikai griauna gyvenimą

Narkotikai griauna gyvenimą

Už dviejų jaunuolių gyvybes nusinešusios avarijos sukėlimą jau nuteistas klaipėdietis Vilius Cemnolonskis netrukus bus teisiamas ir dėl lėtąja mirtimi vadinamų narkotikų platinimo.

Teismui jau perduota byla, kurioje jis kaltinamas įvairių kvaišalų prekyba. Vaikinas su jais įkliuvo praėjusių metų rugpjūtį, kai laukė teismo už dvi jaunas gyvybes nusinešusią avariją.

Vėlų gegužės 2-osios vakarą jo vairuojamas BMW, didžiuliu greičiu perlėkęs Pilies tiltą buvo sumėtytas, trenkėsi į medį ir į greta Klaipėdos dramos teatro esančio pastato sieną. Įvykio vietoje žuvo du keleiviai, o pats V. Cemnolonskis (gim. 1991 m.) rimčiau nenukentėjo.

Gruodžio pabaigoje už neatsargų nusikaltimą, dėl kurio žuvo žmonės Klaipėdos miesto apylinkės teismas jam skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmę. Šios bylos nagrinėjimo metu nepavyko įrodyti, kad avarijos metu vaikinas buvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, nors iš karto po įvykio jo organizme aptikta kvaišalų pėdsakų. Jie tokios versijos nepatvirtino, mat narkotinių medžiagų pėdsakai organizme aptinkami net kelis mėnesius po vartojimo.

Tačiau narkotikai V. Cemnolonskiui koją pakišo kitur - pernai rugpjūtį, dar tiriant tragišką avariją, Klaipėdos policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai jį sulaikė įtardami, kad klaipėdietis su draugu platina kvaišalus. Kratų metu pas įtariamuosius aptikta ne tik apie 130 g "tradicinių" narkotikų - kanapių ir jų dalių bei kanapių dervos, bet ir iki tol uostamiesčio kvaišalų neteisėtoje apyvartoje retos psichotropinės medžiagos - 4-MEC bei anksčiau visai neaptiktos psichoaktyvios medžiagos - 3-MMC ir alfa-metiletriptamino.

Šios medžiagos tarp jų pardavėjų ir vartotojų vadinamos "kristalu".

V. Cemnolonskis iš karto po to buvo suimtas, iš jo paimti 3 tūkst. litų - manoma, kad tai iš kvaišalų prekybos uždirbti pinigai. Klaipėdiečiui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, už tai gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

)

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder