Nelegalų pėdsakais vokiečių aviganė sekė net 8 kilometrus

Nelegalų pėdsakais vokiečių aviganė sekė net 8 kilometrus

Pasieniečiai sulaikė keturis nelegalus iš Gruzijos, moterį ir tris vyrus. Sieną su Baltarusija neteisėtai kirtusių pažeidėjų pėdsakais vokiečių aviganė Lika sekė net 8 kilometrus.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai tarnybiniu visureigiu vyko Šalčininkų rajono keliu Eišiškės-Šalčininkai. Gornastajiškių kaimo, kuris yra pasienio su Baltarusija ruože, ribose, prie apleistų pastatų, pasieniečiai pastebėjo 4 asmenis.

Kai pareigūnai prie jų privažiavo, ketveriukę užklupo persirenginėjančią.

Moteris ir trys vyrai buvo sulaikyti. Paaiškėjo, kad jie neturi asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Sulaikytieji prisistatė Gruzijos piliečiais, kuriems esą yra nuo 27-erių iki 34-erių. Jie vilkėjo nešvariais drabužiais, kuriuos ir bandė pasikeisti švariais.

Netoliese beveik tuo pat metu kiti VSAT patruliai ant kontrolinės juostos aptiko grupės asmenų pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvą. Čia buvusiai tarnybinei vokiečių aviganei Likai buvo duota komanda jais sekti.

Pažeidėjai ėjo vingiais, stengdamiesi išvengti sodybų ir neišeiti į kelią. Jų pėdsakais Lika mišku ir pievomis sekė net 8 kilometrus. Pakeliui šuo aptiko gruzinišką nuolaidų kortelę ir popieriaus skiautę su gruziniškais rašmenimis.

Po ilgo sekimo Lika paskui ją vos spėjusius eiti pasieniečius atvedė prie tos pačios vietos Gornastajiškių kaime, kur buvo sulaikyti gruzinai.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nelegalus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 84 nelegalus iš Gruzijos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder