Pedofilijos byla: Tik įtariamasis piešiamas angelu

Pedofilijos byla: Tik įtariamasis piešiamas angelu

Vakar Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme tęsiant Drąsiaus Kedžio ir Laimos Stankūnaitės dukrelės tvirkinimu kaltinamo velionio Andriaus Ūso baudžiamosios bylos nagrinėjimą, liejosi kaltinimai apsiginti negalinčiam D.Kedžiui, neaiškiomis aplinkybėmis žuvusiam užpernai balandį.

Liudytojais vakar apklausti L.Stankūnaitės tėvai Tatjana ir Stasys Stankūnai pasakojo, kad apsigyvenusi Kedžių namuose dukra nebuvo laiminga. Esą ji kone kasdien verkdavo, o patyrusi sugyventinio smurtą porąkart buvo grįžusi į tėvų namus.

A. Ūsą lygino su angelu

L.Stankūnaitės tėvai sakė nuo pat pradžių prieštaravę paauglės dukters draugystei su dvigubai vyresniu D.Kedžiu, tačiau ši jų neklausiusi.

Stankūnai teismui pateikė savo versiją ir dėl pedofilijos skandalo: teigė, kad mergaitė galėjo būti primokyta Kedžių namuose. Liudytojų teigimu, gyvendama pas juos anūkėlė esą niekada nekalbėdavo nei apie lytinį išnaudojimą, nei apie A.Ūsą. L.Stankūnaitės motina, cituodama savo dukrą, anūkėlės seksualiniu išnaudojimu kaltinamą A.Ūsą vadino angelu.

Teisme vakar parodymus davė ir Marius Kuprevičius, kartu su tūkstantine minia prieš porą metų neleidęs antstoliui įvykdyti teismo nutarties atiduoti D.Kedžio dukrelę motinai. Garliavoje budėjęs vyras pasakojo, kad viena kaimynė esą primygtinai vis kamantinėdavo mergaitę apie tai, ką su ja išdarinėjo pedofilai.

Vakar teisme planuotą onkologės Laimos Bloznelytės apklausą teko atidėti, nes gydytoja yra išvykusi į komandiruotę. L.Bloznelytę, anksčiau žiniasklaidai pasakojusią apie dėmes ant A.Ūso kūno, ketinama apklausti rugsėjo 27-ąją numatytame teismo posėdyje.

Kaltinimus vadina melu

D.Kedžio tėvai Laimutė ir Vytautas Andrius Kedžiai sostinėje vykusiame pedofilijos bylos posėdyje nedalyvavo.

Mirusiam sūnui adresuotus kaltinimus smurtavus prieš L.Stankūnaitę L.Kedienė vadino visišku melu. Tokiu pat melu D.Kedžio motina vadino ir pačios L.Stankūnaitės praėjusiame posėdyje išsakytus žodžius, neva D.Kedys vartojo narkotikus.

„Tegul kaimynų paklausia, čia visiškas melas, bet tegul jie sau kalba... - sakė „Respublikai“ L.Kedienė. - Tai ką dabar daryti, jei jie jau nebežino, ką sugalvoti?“

Sveiku protu nesuvokiamais L.Kedienė vadino ir M.Kuprevičiaus liudijimus apie kaimynę, neva kamantinėdavusią mergaitę apie pedofilus.

Moteris „Respublikai“ pasakojo, esą M.Kuprevičius pats jos anūkę klausinėdavo apie pedofilą Aidą, kurio tapatybė taip ir liko neatskleista.

Gresia dar viena byla

Savo anūkėlės L.Kedienė jau nematė daugiau nei 4 mėnesius - nuo to gegužės 17-osios ryto, kai mažylė buvo išplėšta iš Kedžių namų.

Kedžių prašymas nustatyti pasimatymų su anūke tvarką vis dar tebenagrinėjamas Raseinių rajono apylinkės teisme. Dukrelės susitikimams su Kedžiais prieštarauja L.Stankūnaitė.

L.Kedienė su anūkėle bendrauja tik laiškais, tačiau per 4 mėnesius jų iš mergaitės tegavo vos 4. Šie laiškai močiutei kelia nerimą, kad anūkėlė pamiršusi rašyti, nes mažametės sakiniai - padriki, sunkiai suvokiama jų esmė. O ir toks susirašinėjimas L.Kedienei pakvipo nauja byla.

„Dabar mus kaltina, kad laiškuose neva klausinėjame mergaitės, kur ji gyvena, ir taip bandome išgauti valstybės paslaptį, - baisėjosi D.Kedžio motina. - Bet aš tuos laiškus siunčiu elektroniniu paštu, visi jie yra išlikę kompiuteryje, todėl atsinešiu juos į teismą ir įrodysiu, kad nieko panašaus neklausinėjau. Būčiau išprotėjusi, jei mažą vaiką tokių dalykų klausinėčiau. Be to, ar toks vaikas gali pasakyti, kur ji gyvena? Čia jau išvis kažkokios nesąmonės vyksta!“

Kursai lankyti bergždžiai?

L.Kedienė „Respublikai“ prisipažino jau nesitikinti dar kada nors pamatyti anūkėlę. Moteris sakė dar birželio mėnesį išpildžiusi vaiko teisių apsaugos specialistų iškeltą sąlygą ir kartu su sutuoktiniu išklausiusi psichologijos kursus, kad tik būtų leista pasimatyti su anūke. Tačiau visos senelių pastangos kol kas bergždžios.

Kedžiai teigė psichologijos kursus savaitę lankę Kauno įstaigoje „Moters pagalba moteriai“. Juos vedusi šiai įstaigai vadovaujanti psichologė Marina Bautrėnienė. Kursai, pasak L.Kedienės, trukdavę po porą valandų per dieną.

„Vaiko teisių specialistus apie tai, kad išklausėme kursus, informavo pati psichologė, - sakė „Respublikai“ L.Kedienė. - Išklausę kursus gavome ir tai patvirtinančią pažymą, ją pateiksime mūsų prašymą matytis su anūkėle nagrinėjančiam Raseinių teismui. O kol kas taip išeina, kad tuos kursus lankėme be reikalo - mums pasimatyti vis tiek neleidžia“.

L.Kedienė „Respublikai“ teigė mananti, kad ir ikiteisminis tyrimas dėl teismo sprendimo nevykdymo jos bei vyro atžvilgiu pradėtas specialiai dėl to, kad nebūtų leista matytis su anūkėle. „Kovo 23-iąją, kai pirmąkart buvo bandoma išplėšti mergaitę, man buvo sužalota ranka, gydytojai diagnozavo kaulo skilimą ir sausgyslės plyšimą, gali prireikti operacijos, o jie man už tai bylą kelia“, - stebėjosi L.Kedienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder