Policija ir ugniagesiai perspėja gyventojus

Policija ir ugniagesiai perspėja gyventojus

Policija ir ugniagesiai Klaipėdos ir apskrities gyventojams primena, kad atšilus orui būtina labiau saugotis neįprastų arba tik žiemą įprastų pavojų.

"Ant namų stogų susidarę varvekliai ir sniego nuošliaužos kelia grėsmę žmonių sveikatai ir gyvybei, todėl už gyvenamųjų namų ir kitų statinių priežiūrą atsakingi asmenys privalo operatyviai šalinti varveklius, pavojingas vietas aptverti ar kitais būdais užtikrinti praeivių saugumą. Už netinkamą pastatų priežiūrą numatyta administracinė atsakomybė, o dėl nelaimingo atsitikimo galima ir civilinė atsakomybė.

Lijundros metu prašome gyventojų, kad jie būtų ypač atsargūs vairuodami automobilį, vaikščiodami šaligatviais ir keliais, nes jų dangos gali būti slidžios. Leisdamiesi ar kildami laiptais, laikykitės už turėklų, medžių ar krūmų. Kai labai slidu, jei yra galimybė, geriausia likti namuose, ypač pagyvenusiems žmonėms.

Jokiu būdu nelieskite elektros laidų, venkite būti po elektros perdavimo ir ryšių linijomis, netoli jų atramų. Vairuotojų prašome, kad nelaikytų automobilių po stogų atbrailomis ar po medžiais.

Perspėkite šeimos narius, artimuosius, kaimynus apie gresiantį pavojų. Pasiteiraukite atokiau gyvenančių, neįgalių bei vyresnio amžiaus kaimynų, ar turi maisto, geriamojo vandens, ar nereikia padėti nukasti sniegą nuo stogų, ypač turinčių nedidelį nuolydį.

Būkite atsargūs, o prireikus kvieskite pagalbon ugniagesius gelbėtojus arba policijos pareigūnus", - sakoma pranešime.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder