Prokurorai paliudijo turėję informacijos apie Drąsiaus Kedžio planuojamas žudynes Kaune

Prokurorai paliudijo turėję informacijos apie Drąsiaus Kedžio planuojamas žudynes Kaune

Vilniaus miesto apylinkės teismas po pertraukos tęsia penkių policijos pareigūnų, neužkirtusių kelio Drąsiaus Kedžio planuojamoms žudynėms Kaune, bylos nagrinėjimą.

Ketvirtadienio posėdyje numatoma apklausti keturis liudytojus: buvusį generalinį prokurorą Algimantą Valantiną, jo pavaduotoją Vytautą Barkauską, buvusį Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiąjį prokurorą Algimantą Kliunką bei jo kolegą to paties departamento prokurorą Irmantą Mikelionį.

Pirmasis liudijęs I. Mikelionis 2009 m. buvo Vilniaus apygardos vyriausiojo prokuroro Ramučio Jancevičiaus pavaduotoju, kuriam išėjus atostogų, ėjo vyriausiojo prokuroro pareigas prokuratūroje.

Jis paliudijo, kad tarp jo ir R. Jancevičiaus įvykęs pokalbis, per kurį R. Jancevičius informavo, kad pas jį buvo atvykęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūnas Tomas Ulpis.

"Tomas Ulpis informavo, jog D. Kedys rengiasi ar planuoja nužudyti Joną Furmanavičių, kad kažkas turi ginklą, ieškomas žmogus nužudymo įvykdymui", - teisme kalbėjo prokuroras ir patikslino, kad pokalbis buvęs trumpas, fragmentiškas, buvo pasakyta užuomina.

Supratęs, kad tai tarnybinio naudojimo slapta informacija, I. Mikelionis apie tai niekam nesakė. Prokuroras paneigė, kad po teisėjo J. Furmanavičiaus ir Laimutės Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės nužudymo LKPB pareigūnai vykdė slaptą D. Kedžio sekimą, budėjo prie sodo namelio šalia Kauno. Neatmetama, kad teisme įvyks Vilniaus apygardos vyriausiojo prokuroro R. Jancevičiaus ir I. Mikelionio akistata.

Buvęs tuomečio generalinio prokuroro A. Valantino pavaduotojas V. Barkauskas taip pat sakė, kad atėję policijos pareigūnai užsiminė apie D. Kedžio ketinimus įsigyti ginklus.

"Pareigūnai minėjo, kad D. Kedys ieško įsigyti nelegalų šaunamąjį ginklą", - sakė V. Barkauskas. Tačiau pareigūnai esą dažnai gauna informacijos, keliančios abejonių.

Siekiant išsiaiškinti šią galimai daromą nusikalstamą veiką, buvo klausomasi D. Kedžio telefoninių pokalbių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder