Šiaulių pakraščiu praūžė viesulas

Šiaulių pakraščiu praūžė viesulas

Trečiadienį viesulas nusiaubė Šiaulių priemestyje esančią Ginkūnų gyvenvietę. Vėjas plėšė gyvenamų namų ir daugiabučių stogus, guldė medžius, iki pamatų griovė daržines, į orą kėlė vilkikus, nutraukė elektros laidus.

Nuo viesulo nukentėjo eilė gyvenamųjų namų: nuplėštos stogų dangos, išdaužyti langai, išvartytos tvoros, iki pamatų sugriauta mažiausiai dešimt ūkinių pastatų.

Nukentėjo ir keletas daugiabučių: nuplėštos ir po kiemą išnešiotos stogų konstrukcijos. Viename iš daugiabučių su rėmais išplėštas langas. Kiemuose su šaknimis išrautos kelios dešimtys medžių, išvartyti konteineriai, nutraukti elektros laidai.

Stiprus vėjas apgadino ir už kelių šimtų metrų esančius garažų stogus.

Didžiausia žala padaryta žemės ūkio bendrovei "Ginkūnų agrofirma": vėjo nešiojamos stogų čerpės išdaužė automobilių ir pastatų langus, nuo vieno iš pastatų atplėštos skardos kliudė aukštos įtampos elektros laidus.

Kelyje Šiauliai–Pakruojis ant laidų pakibo didžiulis skardos gabalas. Tame pačiame kelyje nuversta ir keletas kelio ženklų.

Bendrovės darbuotojai tvirtino matę, kaip vėjas į orą pakėlė vilkiką. Prie jo prikabintą 7 tonų šaldytuvą nusviedė apie 50 metrų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder