Tarp Klaipėdos muitininkų "derliaus" - ir gintaro žaliava

Tarp Klaipėdos muitininkų "derliaus" - ir gintaro žaliava

Trečiadienį Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai pasienio su Rusija kontrolės punktuose sulaikė kontrabanda gabentų cigarečių ir gintaro žaliavos už beveik 19 000 litų.

Apie 7 val. iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities į Nidos kelio postą automobiliu "Dodge Intrepid" atvykęs Kaliningrado gyventojas A. Y. muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo, kad draudžiamų ir ribojamų prekių bei daiktų negabena. Kilus įtarimui, kad A. Y. vis dėlto gali turėti nedeklaruotų prekių, A. Y. vairuojamą transporto priemonę nuspręsta patikrinti detaliai. Tikrinimo metu muitinės pareigūnai "Dodge" salone, specialiai tam įrengtoje slėptuvėje, už galinės sėdynės, rado 480 pakelių cigarečių "Marlboro".

Automobilis bei beveik 4 000 litų įvertinti tabako gaminiai sulaikyti, Kaliningrado gyventojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Vyriškiui gresia bauda nuo 5 000 iki 10 000 litų su cigarečių ir transporto priemonės konfiskavimu.

Tą pačią dieną panašiu laiku kitame pasienio su Rusija kontrolės punkte sulaikyta 20 kilogramų neteisėtai gabentos gintaro žaliavos. Muitinės pareigūnai patikrinę 42 metų Sovetsko gyventojo Y. B. vairuojamą automobilį "Ford Windstar" po priekiniais transporto priemonės sparnais specialiai įrengtose ir gerai užmaskuotose slėptuvėse aptiko 20 kilogramų neapdoroto gintaro.

Transporto priemonė ir daugiau nei 10 000 litų įvertinta gintaro žaliava yra sulaikyti, Sovetsko gyventojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Vyriškiui gresia bauda nuo 10 000 iki 20 000 litų su gintaro žaliavos ir transporto priemonės konfiskavimu.

Panemunės kelio poste tą pačią dieną buvo išaiškintas ir kitas automobilis su slėptuvėje gabentais tabako gaminiais. Apie vidurnaktį iš Rusijos Federacijos į Panemunės kelio postą atvykusį 30 metų Šiaulių gyventojo R. P. vairuojamą automobilį "Volkswagen Passat" patikrino poste dirbantys muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai. Tikrinimo metu nustatyta, kad slėpdamas nuo muitinės kontrolės, automobilio slenksčiuose įrengtose slėptuvėse šiaulietis neteisėtai bandė įvežti 350 pakelių cigarečių "Lifa Peach Super Slim“, paženklintų rusiško pavyzdžio banderolėmis.

Automobilis ir beveik 3 000 litų įvertinti tabako gaminiai sulaikyti, vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Vyriškiui gresia bauda nuo 5 000 iki 10 000 litų su cigarečių ir transporto priemonės konfiskavimu.

Tą pačią dieną Panemunės kelio poste muitinės pareigūnai atskleidė ir bešeimininkių prekių gabenimo atvejį. Patikrinę apie vidurdienį į Panemunės kelio postą atvykusį maršrutinį autobusą "Neoplan“, vykusį iš Rusijos Federacijos maršrutu Kaliningradas–Ryga, muitinės pareigūnai autobuso salone po sėdynėmis bei po autobuso salono apšildymo vamzdžiais rado 181 pakelį įvairių rūšių cigarečių su rusiško pavyzdžio banderolėmis. Beveik 1 300 litų įvertinti niekam nepriklausantys tabako gaminiai yra sulaikyti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder