Teismo salėje suimtas vienas iš kaltinamųjų

Teismo salėje suimtas vienas iš kaltinamųjų

Penktadienį Klaipėdos apygardos teisme tęsiant aukštų buvusių Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų bylos nagrinėjimą, teismo salėje buvo suimtas vienas iš kaltinamųjų.

Gavus duomenų, kad teisiamasis Žilvinas Ukockis gali paveikti kai kuriuos teisme dar neapklaustus liudytojus, valstybės kaltintojas Klaipėdos apygardos prokuroras Donatas Blinstrubis kreipėsi į teismą, prašydamas kaltinamajam skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams. Teismas prokuroro prašymą patenkino ir Ž. Ukockį suėmė teismo salėje.

Viktoras Murašovas, Edmundas Tautavičius, Artūras Rimkus ir Žilvinas Ukockis.

Primintina, kad šiuo metu Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamoje byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir kitų nusikalstamų veikų yra teisiami buvę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai – Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus viršininkas 42 m. Edmundas Tautavičius, šio skyriaus tyrėjas 32 m. Žilvinas Ukockis bei buvęs Šilutės rajono Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas 43 m. Artūras Rimkus.

Jie kaltinami, užuot tyrę automobilių vagystes, 2010-2011 m. ne tik nuo kolegų nuslėpę žinomus faktus apie trijų vogtų automobilių laikymo vietą, bet ir patys, padedami ketvirtojo kaltinamojo Viktoro Murašovo, organizavę šių automobilių išardymą, siekdami realizuoti jų detales. Be to, A. Rimkus melagingai pranešus apie neva jo pavogtą automobilį, buvo apgauta draudimo bendrovė, kuri už fiktyvią vagystę automobilio savininkui išmokėjo solidžią pinigų sumą.

Šios baudžiamosios bylos nagrinėjimą Klaipėdos apygardos teisme numatyta tęsti paskutiniąją spalio savaitę.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder