Toliau nagrinėjama Andriaus Ūso byla

Toliau nagrinėjama Andriaus Ūso byla

Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas po kelių mėnesių pertraukos toliau nagrinėja vadinamąją pedofilijos bylą, kurioje mergaitės tvirkinimu kaltinamas Andrius Ūsas.

Ketvirtadienį byloje liudijo viena pagrindinių liudytojų - mergaitės mama Laimutė Stankūnaitė. L. Stankūnaitę kaukėti pareigūnai į teismą atlydėjo posėdžiui jau prasidėjus, kai iš salės buvo išprašyti vaizdo operatoriai ir fotografai. Apie jos liudijimą iš anksto nebuvo pranešta. L. Stankūnaitė teismui pasakodama apie pažintį su A. Ūsu teigė pirmą kartą jį sutikusi Vaikų teisių tarnyboje, pranešė LRT Televizijos tarnyba.

Moteris tvirtino, kad savo dukros su juo niekada nėra palikusi vienos. Liudytoja pasakojo ir apie mergaitės krikštynas. Būtent po jų Drąsius Kedys prabilo apie galimą mergaitės tvirkinimą.

L. Stankūnaitė taip pat tvirtino esą D. Kedys vartojo narkotikus, tačiau apie tai gyvendama su juo moteris niekam nepasakojusi. Ji teigė, jog santykiai su D. Kedžiu sparčiai pradėjo blogėti gimus dukrai, o Kedžių namuose ji buvo žeminama. Teisme liudijusios mergaitės darželio auklėtojos neigė, kad mažametė galėjusi būti tvirkinta.

Auklėtoja aiškino, kad mergaitės mama buvo rūpestinga, o apie D. Kedį gerų žodžių nepasakė, esą jis ne kartą buvo auklėtojas išplūdęs. Liudytoja prisiminė, kad mergaitė sakė, jog namuose ją muša pusbrolis.

A. Ūsas žuvo 2010-ųjų birželį apvirtus keturračiui motociklui. Žmogžudystėmis įtarimo D. Kedžio kūnas rastas tų pačių metų balandį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder