Trąšas į Klaipėdą nugabenusiame traukinyje – kontrabandinės cigaretės

Trąšas į Klaipėdą nugabenusiame traukinyje – kontrabandinės cigaretės

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai krovininiame traukinyje, vykusiame iš Klaipėdos jūrų uosto, aptiko stambų kontrabandinių cigarečių krovinį. Beveik 26 tūkst. pakelių buvo paslėpti viename sąstato vagone įrengtose slėptuvėse.

Sekmadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai, bendradarbiaudami su AB „Lietuvos geležinkeliai“ darbuotojais, Radviliškio rajone esančioje Jonaitiškių geležinkelio stotyje patikrino iš Klaipėdos jūrų uosto į Baltarusiją vykusį krovininį traukinį.

Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad šiuo sąstatu gali būti gabenamas nelegalus krovinys. Viename vagone įrengtose slėptuvėse VSAT pareigūnai aptiko 25 940 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“, pažymėtų baltarusiškais akcizo ženklais.

Šiuo traukiniu per Lietuvą į Klaipėdą iš Baltarusijos buvo gabentos trąšos. Pasieniečiai sąstatą patikrino šiam grįžtant iš uostamiesčio.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. VSAT pareigūnai toliau aiškinasi įvykio aplinkybes.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder