Vagys svarmenis nešė per kopas

Vagys svarmenis nešė per kopas

Pirmojoje Melnragėje 2017 metais po atviru dangumi įrengta ir klaipėdiečių pamėgta nemokama treniruoklių salė apšvarinta ilgapirščių - pavogta svarmenų kolekcija, štangos grifai, svoriai ir kitas inventorius. Iškilo grėsmė, kad ši treniruoklių salė, jei neatsiras rėmėjų ir geranoriškų žmonių, gali ir visiems laikams užverti duris.

Spėjama, kad vagys svarmenų ir kitą įrangą nešė per kopas. Ieškoma liudininkų, kurie galbūt matė įtartinus asmenis ir galėtų pateikti naudingos informacijos.

Pavogė ir seifą

Pasak šios treniruoklių salės įkūrėjo ir vadovo Manto Šulco, šią treniruoklių salę vagys nusiaubia jau ne pirmą kartą.

"Dar anksčiau, kai įrenginėjome stogą, laikinai buvome nuėmę kameras ir per tą laiką vagys prasisuko. Dabar - vėl. Yra kameros, bet vagys irgi gudrūs - nusineša treniruoklius tolėliau nuo kamerų, neva sportuoja, tad sunku visus susekti. Yra ir sargas, bet spėjama, kad vagys darbavosi dienos metu", - VE.lt pasakojo M. Šulcas.

Anot treniruoklių salės savininko, jis ne kartą kalbėjosi su keliomis apsaugos įmonėmis dėl galimo bendradarbiavimo, kokybiškesnių kamerų įrengimo ir treniruoklių salės saugojimo.

"Atvažiuodavo, pažiūrėdavo ir žadėjo pateikti galimus variantus. Dar prieš porą savaičių su viena įmone kalbėjomės, bet nespėjome įrengti kokybiškesnių apsaugos priemonių", - aiškino M. Šulcas.

Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr.

Sporto klubo "Golden Gym" savininko teigimu, jau svyra rankos, kai žmonėms darai gera: iš savo lėšų viską tvarkai, leidi nemokamai sportuoti, o taip kai kurie ima ir apdergia dūšią.

"Žinoma, kad skaudu ir pikta. Iš savo lėšų darėme stogą, suvežėme savo inventorių, net trenerį buvau suorganizavęs, kad dienos metu padėtų žmonėms sportuoti. Esame savo facebook paskyroje "Golden Gym" paskelbę sąskaitos numerį, kad visi norintieji gali prisidėti prie šios sporto salės išlaikymo, tačiau per trejus metus į sąskaitą įkrito apie 100 eurų. Buvau ir treniruoklių salėje seifą pastatęs ir parašęs, kad sportuojantys gali čia įmesti pinigėlių, tačiau ir tą patį seifą vagys išnešė", - akcentavo sporto klubo "Golden Gym" vadovas.

Renka lėšas salės išlaikymui

M. Šulco teigimu, panašių treniruoklių salių po atviru dangumi pasaulyje yra vienetai.

"Kiek žinau yra Amerikoje, bet vienetai, o mes čia mažame Lietuvos kampelyje įsirengėme tokią treniruoklių salę. Sportuoti po atviru dangumis, stebint jūros bangas ar saulėlydį - vienas malonumas. Nesinori uždaryti šios sporto salės, tačiau jei neatsiras geranoriškų žmonių, gali tai tekti padaryti", - teigė jis.

M. Šulcas pabrėžė, kad sportinės įrangos savo rezervuose dar turi, kadangi prieš kurį laiką uždarė treniruoklių salę Laukininkų gatvėje.

"Svarmenų, štangų ir kitos įrangos pas mane dar yra, tačiau jei aš ją atvešiu į Pirmąją Melnragę, kas iš to? Vagys vėl apšvarins. Visų pirma reikia pamąstyti apie apsaugą. Ieškau apsaugos įmonės, kuri mus paremtų, rūpintųsi šios sporto salės apsauga. Jei atsiras, tada galime atvežti dar įrangos, treniruoklių. Juk visiems leidžiame sportuoti nemokamai, tad mano tikslas, kad patys žmonės būtų supratingi ir prisidėtų prie šios salės priežiūros. juk visa tai sukurta ne man vienam ar mano draugams, o visiems klaipėdiečiams ir miesto svečiams", - akcentavo jis.

Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr.

M. Šulcas pastebėjo, kad šią treniruoklių salę yra aplankę ir žymių sportininkų, tarp kurių - stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamas galiūnas Žydrūnas Savickas.

"Žmonėms, poilsiaujantiems prie jūros, tuo pačiu ir pasportuoti - sudarytos visos sąlygos. Belieka daryti viską, kad ši sporto salė gyvuotų. Esame numatę ir daugybę renginių, tačiau jei vagys ir toliau siautės, jei neatsiras tinkamos apsaugos ir rėmėjų, kažin ar begyvuosime", - sakė klaipėdietis.

Jo teigimu, jei atsirastų gerų žmonių, būtų galima įrengti ir stumdomus stiklinius stiklus, kad būtų galima treniruotis ne tik šiltuoju sezono metu, bet ir žiemą.

"Įsivaizduokite, žiemą grožiesi jūra ir sportuoji. Jei būtų lėšų, galėtų nuolat dirbti ir treneris. Bet tokiems tikslams, reikia visų palaikymo ir supratimo. Juk aš nuolat negaliu investuoti tik savo lėšų", - pabrėžė M. Šulcas.

Jis pabrėžė, kad yra atidaryta banko sąskaita LT577300010155547842 ir visi norintieji gali paremti šią klaipėdiečio idėją, prisidėti prie nemokamo žmonių sveikatinimo ir treniruoklių salės "Golden Gym" išlaikymo. Gavėjas VšĮ "Auksinis sportas".

"Pinigai bus naudojami inventoriui, treniruoklių salės tobulinimui ir priežiūrai", - sakė M. Šulcas.

Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder