Vaiko teisių gynėjos - prieš vaiką?

Vaiko teisių gynėjos - prieš vaiką?

Tiriama, ar užuot gynusios tėvo kankinamo berniuko interesus, Kretingos rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojos galėjo elgtis priešingai ir klaidinti teismą.

Prokurorų prašymu Kretingos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento klastojimo ir panaudojimo, šiuo nusikaltimu įtariamos vaiko teisių gynėjos.

Teigiama, kad jos Klaipėdos apygardos teismui atliekant įrodymų tyrimą pateikė pažymą, kurioje nurodyti tikrovės neatitinkantys duomenys.

Teisme buvo nagrinėjama byla, kurioje kretingiškis Petras Miežetis buvo kaltinamas tyčia sužalojęs savo mažametį sūnų - pylęs ant jo verdantį vandenį iš virdulio. Jo kaltė įrodyta, liepos 23-ąją vyrui skirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė.

Pradėjus nagrinėti bylą vaikas nuosekliai pasakojo ir rodė, kaip tėvas jį nuplikė, rodė, kaip tai buvo daroma. Tačiau po kurio laiko vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojos teismui pristatė pažymą, kurioje tvirtinta, kad nukentėjusysis mažametis pats atėjo pas jas ir papasakojęs, kad senelis jį moko tyčia kaltinti tėvą.

Bylą nagrinėjusi teisėja priėmė nutartį, kad pateiktoje pažymoje nurodyti tikrovės neatitinkantys duomenys. Tąkart įžvelgta požymių, jog vaiko teisių gynėjos galėjo klastoti dokumentą ir bandyti suklaidinti teismą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder