Verslininko žudikui - 18 metų nelaisvės

Verslininko žudikui - 18 metų nelaisvės

Šių metų vasarį be skrupulų Danės gatvėje verslininką Vilmantą Dundulį nušovęs Marius Jonkus išgirdo nuosprendį. Savo ateinančius 18 gyvenimo metų 27 metų žudikas turės praleisti pataisos namuose.

Be laisvės atėmimo bausmės žudikas V. Dundulio artimiesiems - vaikams Arnui ir Ugnei, tėvams Vilhelmui ir Stasei - turės atlyginti po 29 tūkst. eurų. Neturtinės žalos ieškinys siekė per 118 tūkst. eurų.

Uostamiestį sudrebinęs nusikaltimas įvyko vasario 10 dieną. Jau žinoma, kad M. Jonkus ginklą už 400 eurų pardavinėjusį V. Dundulį susirado internete. Dėl susitikimo vyras skambino naudodamasis išankstinio papildymo mobiliojo ryšio kortele, kurią po nusikaltimo išmetė.

Nors pats M. Jonkus teismą bandė įtikinti, kad jis šovė jiems susigrūmus, specialistų pateiktos išvados rodo visai ką kitą: verslininkas buvo nužudytas šaunant iš viršaus, o tai reiškia, kad auka sėdėjo, o šaulys turėjo stovėti. Be to, grumtynių ir šaudynių negirdėjo tuose pačiuose namuose buvę nužudytojo artimieji.

Teismas padarė išvadą, kad nusikaltimas greičiausiai buvo planuojamas iš anksto. Anksčiau teistas M. Jonkus ginklo legaliai įsigyti negalėjo, o eidamas pas pardavėją pinigus esą paliko savo namuose.

Įvykus nusikaltimui, žudiko paieškai buvo mestos didžiulės policijos pajėgos. Jis buvo sulaikytas po dviejų parų prie vienos pietinėje miesto dalyje esančios kavinės. Iki sulaikymo M. Jonkus nakvojo pas draugus. Tas pats ginklas, kurį jaunas vyras pagrobė iš V. Dundulio ir kuriuo jį nušovė, buvo rasti nusikaltėlio rūbuose.

Paskelbus sprendimą tiek prokuroras Arūnas Saunorius, tiek nužudytojo V. Dundulio artimieji buvo lakoniški. Jie teigė sprendimu esantys patenkinti, nors prokuroras prašė 19 metų bausmės. Nužudytojo tėvas Vilhelmas Dundulis tikino, kad sprendimą dėl bausmės skundimo priims pasitaręs su artimaisiais.

Beje, bausmė yra didesnė nei vidutiniška už tokius nusikaltimus. Teismas pažymėjo, kad jokių lengvinančių aplinkybių šiuo atveju nebuvo, o anksčiau jau teistas M. Jonkus nebuvo pavyzdingas kalinys.

Žudikas prieš tai teismų slenksčius mynė dėl šuns ir pinigų vagystes, o prieš kelis metus jis buvo nuteistas 4 metų laisvės atėmimo bausme už ginkluotą juvelyrinės parduotuvės apiplėšimą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder