Aistringiausiems filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ gerbėjams - šeši nauji vaizdo klipai

Aistringiausiems filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ gerbėjams - šeši nauji vaizdo klipai

Likus vos daugiau kaip savaitei iki didžiosios naujojo režisieriaus Peterio Jacksono kino epo „Hobitas: nelaukta kelionė“ (angl. „The Hobbit: An Unexpected Journey“) premjeros, kuri Lietuvoje įvyks gruodžio 14 dieną, kino kūrėjai verčia gerbėjus tiesiog degti nekantrumu. „Žiedų valdovo“ kino trilogijos ir Johno Ronaldo Reuelio Tolkieno kūrybos aistruoliai turėjo progą sudalyvauti meniškame „Hobito dizaino“ konkurse, taip pat pastarosiomis dienomis pristatyti net šeši efektingi vaizdo klipai, leidžiantys dar geriau įsivaizduoti didžiulį būsimo filmo mastą ir žadą atimančius  idėjinius užmojus.

Naujuosiuose klipuose žiūrovai gali išvysti Bilbą Beginsą, Gendalfą ir nykštukus, besigrūmiančius su goblinais, orkais ir vargais, taip pat ir vaizdų, pažįstamų iš pamėgtos „Žiedų valdovo“ trilogijos. Pirmasis naujas klipas:

http://www.hitfix.com/videos/the-hobbit-goblin-chase-and-fight

Antrajame klipe galima išvysti aktorių Ianą McKelleną, vėl grįžtantį į ekranus Gandalfo Pilkojo vaidmenyje. Jis laikomas vienu nepamainomų „Žiedų valdovo“ bei būsimos „Hobito“ trilogijos veidų:

http://www.hitfix.com/videos/the-hobbit-wolves-attack-gandalfs-group

Naujajame filme „Hobitas: nelaukta kelionė“ žiūrovai išvys ir dar daugiau magiškosios J.R.R.Tolkieno Viduržemės detalių, o krašto mitologija atrodys dar turtingesnė. Šįkart bus galima susipažinti su naujomis vietomis, herojais, paslaptingomis būtybėmis ir net kardais, kurie turi savo vardus:

http://www.hitfix.com/videos/the-hobbit-the-meaning-of-a-sword

Šįkart žiūrovus įtaigiu hobito vaidmeniu stebins aktorius Martinas Freemanas, kuris, atrodo, išties malonus vyrukas. Naujame filmuke smalsusis hobitas Bilbas Beginsas žvilgteli į  sutartį, kurią jam atneša nykštukai, pasiryžę keliauti į Vienišąjį Kalną. Ten jie ketina pareikalauti drakono Smogo gražinti pavogtą jų turtą ir Ereboro karalystę:

http://www.hitfix.com/videos/the-hobbit-bilbo-takes-a-look-at-the-contract

Taip pat filmo žiūrovai susipažins su net 13 naujų Bilbo Beginso draugų – nyštukų:

http://www.hitfix.com/videos/the-hobbit-there-is-nobody-home


Na, ir žinoma neapsieis be gerai pažįstamo, itin mėgstamo Golumo. Nors jo vaidmuo „Hobito“ trilogijoje kur kas mažesnis nei filmuose apie „Žiedų valdovą“, kino kūrėjai neišsižadėjo taip mėgstamo personažo:

http://www.hitfix.com/videos/the-hobbit-bilbo-meets-gollum

Gerbėjų konkurse – aukšto meninio lygio darbai

Šios savaitės filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ gerbėjai laukė ir dėl kitos priežasties – pagaliau paskelbti interneto tinklalapyje Thehobbitdesigncontest.com daugiau kaip du mėnesius trukusio konkurso laimėtojai. Varžydamiesi tarpusavyje „Hobito“ istorijos gerbėjai privalėjo įrodyti savo susidomėjimą filmo ar knygos herojais ir sukurti paveikslėlius, atspindinčius hobito Bilbo Beginso ar jo bičiulių nuotykius. Konkurso dalyviams buvo leista piešti viską – nuo magiškų ginklų ir kraštovaizdžių iki neregėtų būtybių ir puikiai pažįstamų herojų.

Geriausi darbai buvo renkami vietos, ginklo, herojaus ir mistinių būtybių kategorijose. Gerbėjų darbus vertino pripažinti menininkai, J.R.R.Tolkieno kūrybos iliustratoriai Johnas Howe ir Alanas Lee bei specialiųjų efektų ir dizaino žinovas, dirbęs drauge su P.Jacksonu prie „Žiedų valdovo“ trilogijos, – Richardas Tayloras.

Geriausiai įvertintus filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ gerbėjų darbus pamatyti galite: http://www.thehobbitdesigncontest.com/gallery/winners?sort=rating, o pasidairyti į vertingus jų laimėtus prizus, čia: http://www.thehobbitdesigncontest.com/prizes/

Internete jau pasiekiamas ir kanadiečių kompozitoriaus Howardo Shore‘o sukurtas filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ garso takelis. Jį išgirsti galite:

http://www1.rollingstone.com/hearitnow/player/hobbit.html

Lietuvos žiūrovai gali naršyti specialioje filmo svetainėje http://www.hobitas.lt/, kur jų laukia vaizdo medžiaga ir karščiausios filmo naujienos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder