Filmas "Žvaigždė“ lietuvę išgarsino Rusijoje

Filmas "Žvaigždė“ lietuvę išgarsino Rusijoje

Festivalyje "Kino pavasaris" įvyko daug dėmesio sulaukusi premjera - režisierės Anos Melikijan Rusijoje sukurta drama "Žvaigždė". Vieną pagrindinių vaidmenų joje atlikusi Severija Janušauskaitė Rusijos kino apdovanojimuose pripažinta geriausia aktore.

"Žiūrėkit, kentėkit. Filmas gali sukelti visas įmanomas emocijas. Pradžioje - neigiamas, erzinančias. Vėliau - priešingas. Kiek patys atsiversite, tiek jums patiems bus geriau", - prieš seansą žiūrovams patarė S. Janušauskaitė, iki šiol žinoma iš vaidmenų lietuviškuose filmuose "Anarchija Žirmūnuose" ir "Miegančių drugelių tvirtovė".

"Žvaigždė" - filmas apie debiutuojančią aktorę Mašą, kuri svajoja tapti žvaigžde. Fizinius trūkumus mergina nori paslėpti plastinėmis operacijomis. Šalia Mašos nuolat sukinėjasi jautrus ir drovus paauglys. Jis jaučiasi nesuprastas turtingo tėvo ir arogantiškos pamotės Margaritos. Likimas suveda Mašą ir Margaritą netikėčiausiomis aplinkybėmis.

Būtent Margaritos vaidmenį atliko S. Janušauskaitė. Už jį aktorė gavo Atvirojo Rusijos kino festivalio "Kinotauras" apdovanojimą ir nacionalinę Rusijos kino premiją "Auksinis erelis". Neseniai S. Janušauskaitė nominuota ir kino apdovanojimuose "Nika", dar vadinamuose "Rusijos Oskarais".

"Žvaigždėje" yra ir daugiau lietuviškų akcentų: jame vaidina aktoriai Juozas Budraitis ir Arūnas Storpirštis, filme skamba Alinos Orlovos dainos.

Būtent A. Storpirščio dėka filmo režisierė ir sužinojo apie S. Janušauskaitę. "Manęs paklausė, kas Lietuvoje galėtų tikti vaidmeniui - rekomendavau Severiją", - filmo premjeroje sakė aktorius.

S. Janušauskaitė pasidalijo patirtimi ruošiantis vaidmeniui "Žvaigždėje": "Atvykau praktiškai nemokėdama kalbos. Mokykloje iki penktos klasės mokiausi rusų, bet, sutikusi Aną, mokėjau tik savo vardą pasakyti, ir tiek. Jie samdė man mokytoją, tad staigiai puoliau į kalbos subtilybes ir gana greitai persilaužiau.

Po to buvo vairavimo ir nardymo pamokos. Filme po vandeniu esu tik kelias sekundes, bet dėl jų reikėjo daug stengtis. Buvo nelengva ir emociškai. Nėriau į Maskvą, į miestą, kuris man buvo ir tebėra baisus. Tuos tris filmavimo mėnesius tiesiog gyveni, esi vienas. Man padėjo buvimas be sūnaus, nors jo labai ilgėjausi tuo metu. Padėjo kolegos", - prisiminė S. Janušauskaitė.

Tiek S. Janušauskaitei, tiek A. Storpirščiui įspūdį paliko, kaip rimtai režisierė ruošėsi šiam filmui. "Filmui ji ruošėsi dvejus metus. Mane nustebino stiprūs jos reikalavimai visai filmavimo grupei, aktoriams. Ji - jauna režisierė, buvau sužavėtas, kad gali šitaip dirbti. Lenkiu prieš ją galvą", - kalbėjo A. Storpirštis. "Žvaigždė" gerą įspūdį paliko ir A. Orlovai - filme skamba kelios jos dainos.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder