Legendinei komedijai „Vestuvės Malinovkoje“ - jau 45 metai

Legendinei komedijai „Vestuvės Malinovkoje“ - jau 45 metai

1967 m. kino ekranuose pasirodė dvi kultinės komedijos - Leonido Gaidajaus “Kaukazo belaisvė” ir Andrėjaus Tutyškino “Vestuvės Malinovkoje”. Šiandien abu filmai vadinami auksine kino klasika. Vieną iš jų - „Vestuvės Malinovkoje“ - jau kovo 17 d. rodys Pirmasis Baltijos kanalas.

„Vestuvės Malinovkoje” – tai muzikinė komedija. Žiūrėdami šį filmą, jau penktą dešimtmetį žmonės juokdamiesi stebi Malinovkos kaimo gyventojų nuotykius. Malinovka – neišgalvotas pavadinimas. Tai realiai egzistuojantis mažas miestelis Vakarų Ukrainoje. Tiesa, ilgą laiką tai buvo karinis miestelis, todėl ten patekti buvo draudžiama. Miestelis buvo taip saugomas, kad jo net nebuvo žemėlapyje. Tačiau esama nemažai įrodymų, kad filmo “Vestuvės Malinovkoje” kūrėjai turėjo omeny būtent jį.

1967 m. komedijoje “Vestuvės Malinovkoje” vaidino jauni aktoriai. Nors tada fortūna jiems nusišypsojo ir jie pelnė didžiulį populiarumą, vėliau tokios sėkmės nė vienam iš jų nepavyko pakartoti. Valentina Lysenko, kuri suvaidino jaunąją Jarinką, daugiau nesifilmavo. Ji dėsto Teatro institute ir 45 metus prisimena savo vienintelį vaidmenį. Gelijus Sysojevas, žiūrovui geriau žinomas kaip Andrejka iš filmo, ilgus metus dirbo teatre. O šlovę, kurį užgriuvo po “Vestuvių Malinovkoje”, prisimena su šypsena ir nostalgija. Tada jaunam Sysojevui merginos iš visos Ukrainos siuntė dovanas ir norėjo su juo susitikti.

Dar vienas kultinis komedijos personažas - tai Jaška artileristas, aktorius Michailas Pugovkinas. Kalbama, kad jis galėjo ir nepatekti į filmą, nes režisieriaus asistentė buvo numačiusi kitą kandidatą. Vis dėlto filmo režisierius Andrėjus Tutyškinas pasirinko būtent Pugovkiną ir nesutiko su jokia kita kandidatūra. O pats Pugovkinas su didžiausiu malonumu suvaidino komedijoje “Vestuvės Malinovkoje”. Legendinio šokio “į tą stepę” (angl. two steps – du žingsniai), kaip jį filme pavadino Pugovkinas, aktoriui teko mokytis net pusantro mėnesio. Vėliau jis sakė, kad šis šokis tapo jo pasididžiavimu.

“Vestuvės Malinovkoje” – tai linksma, šilta komedija visai šeimai, kurią norisi žiūrėti vėl ir vėl. Nepraleiskite progos!

Jau sekmadienį, kovo 17 d., 13:05 - dokumentinis filmas „Vestuvės Malinavkoje. Neišgalvotos istorijos“. O iškarty p[o jo, 14:10 - legendinė komedija „Vestuvės Malinovkoje“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder