Naujas lietuviškas filmas: kai nebelieka laiko susivokti

Naujas lietuviškas filmas: kai nebelieka laiko susivokti

Vilniuje įvyks didžioji filmo „Nesamasis laikas“ premjera. Pirmadienio vakarą prasidės premjerinis filmo komandos maratonas po Lietuvą. Filmo režisierius Mykolas Vildžiūnas „Žinių radijui“ sakė, kad filme kalbama apie jauno žmogaus gyvenimą ir vertybių kaitą moderniame pasaulyje.

„Filmas yra apie jauną žmogų ir tą nestovintį ritmą, kuris labai įsupa į tokį nuolatinį bėgimą, kuomet nebelieka laiko susivokti, kas tu esi ir ką tu išvis darai šiame gyvenime. Šalia to yra labai stipri vaikystės draugo ir vaikystės prisiminimų linija, aiškiai kalbanti apie prarastų žmonių ilgesį ir tai, kad mums jų trūksta“, - kalbėjo M. Vildžiūnas.

Pasak jo, filmo temą paskatino šių dienų aktualijos: „ Tas filmas vadinasi „Nesamuoju laiku“, bet tema yra esamojo laiko. Yra tokia mano stebėsena ir mano paties pojūčiai augant, bręstant besikeičiančioje laisvoje Lietuvoje, stebint, kaip formuojasi vertybinės mados, kaip paprastas žmonių santykis tampa komplikuotu, kadangi jis labiau imituojamas nei išjaučiamas.“

Filme vaidina Tadas Gryn, Toma Vaškevičiūtė, Valentinas Novopolskis, Sigitas Račkys, Nelė Savičenko ir kiti. Nacionalinė filmo premjera vyks penktadienį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder