Dainius Kazlauskas: "Spektaklis "Po 20 metų" reikalingas visoms poroms, kurios nori ilgai būti kartu"

Dainius Kazlauskas: "Spektaklis "Po 20 metų" reikalingas visoms poroms, kurios nori ilgai būti kartu"

Ilgus metus teatro šedevru tapusiu spektakliu „Urvinis žmogus“ teatro mėgėjus džiuginantis režisierius Dainius Kazlauskas lietuviams pristatė naują kūrinį – „Urvinio žmogaus“ tęsinį „Po 20 metų“. Nuotaikinga komedija tęsia urvinio Vidučio gyvenimo istorijos pasakojimą, esminis skirtumas vienas – šalia jo scenoje atsiranda moteris. Galbūt todėl D. Kazlauskui pavyko sukurti spektaklį, kuris gali pagerinti, o galbūt net ir išgelbėti poros santykius.

„Šis spektaklis tiems, kurie nebijo pažvelgti į kitus ir ten atpažinti save. Tai spektaklis, kuriame šmaikščiai pavaizduojamos poros gyvenimo realijos ir jų absurdiškumas. Šis spektaklis yra būtinas visoms poroms, kurios nori ilgai būti kartu“, – įsitikinęs spektaklio režisierius Dainius Kazlauskas.

Pagal garsios Kanados rašytojos Michele Riml sukurtą pjesę režisuotas spektaklis „Po 20 metų“ – tai žvilgsnis į Vidučio ir Editos gyvenimą po 20 metų santuokos. Vaikai jau užauginti ir vis daugiau laiko lieka vienas kitam – kaip anuomet, kai jie buvo vos susipažinę. Tik vienas skirtumas jų istorijoje: jie jau 20 metų kartu.

„Urvinis žmogus“ ir „Po 20 metų“ yra panašūs savo tema – abiejuose kalbama apie vyrus ir moteris, jų santykius ir skirtumus, tačiau kartu – šie spektakliai labai skirtingi. „Urviniame žmoguje“ vaidina tik vienas aktorius – Vidutis, o „Po 20 metų“ atsiranda ir moteris – Edita, kuri viską pakeičia kardinaliai. Sakyčiau, kad „Urvinis žmogus“ yra labiau vieno aktoriaus monologas, kupinas pasvarstymų ir pamąstymų, o „Po 20 metų“ jau išties spektaklis“, – sako D. Kazlauskas.

Režisierius spektaklio personažus Vidutį ir Editą įkūnyti patikėjo kino ir televizijos apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ kaip geriausia aktorė nominuotai Gabijai Ryškuvienei ir charizmatiškajam Andriui Bialobžeskiui.

„Andrius yra puikus aktorius, jis turi ta humoro jausmą, šmaikštumą, kuris būtinas personažui. Jie su Gabija puiki aktorių pora ir tobulai įkūnija Vidučio ir Editos personažus. Esu labai patenkintas jų scenoje atliekamu darbu ir kuriamais personažais“, – liaupsių aktoriams negaili režisierius bei džiaugiasi, jog pavyko pasiekti kaip tik tokį rezultatą, kokio ir tikėjosi.

„Antroji „Urvinio žmogaus“ istorijos dalis yra kiek trumpesnė. Tai vienos dalies spektaklis, todėl žiūrovams tikrai neatsibos, – šypsosi D. Kazlauskas. – Bene didžiausias sunkumas, kuriant šį spektaklį buvo darbas su pjese. Gana sunkus buvo jos vertimas, o po to teko nemažai padirbėti ją adaptuojant ir pritaikant prie lietuviško konteksto“.

Kaip gyvenimas kartu keičia santykius? Kaip keičiasi vieno požiūris į kitą? Ar laikas patvirtina prieš 20 metų išmoktas tiesas apie vyrų ir moterų panašumus bei skirtumus? Visa tai atskleidžia komedija „Po 20 metų“.

Naujausią spektaklio „Urvinis žmogus“ kūrėjų darbą galima išvysti gruodžio 7 d. Klaipėdos koncertų salėje.

„Idioteatras“ – vienas iš nepriklausomų Lietuvos teatrų, kurio spektakliai rodomi įvairiose salėse visoje Lietuvoje. Šiemet teatras švenčiančia jubiliejinį 10-ąjį sezoną. Per dešimtmetį teatras šalies publikai pristatė tokius spektaklius kaip „Urvinis žmogus“, „Boeing Boeing“, „Duetai“, „Ša, kalba mamos!“, „Menas“, „Karo dievas“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder