Dalios Tamulevičiūtės vardo apdovanojimai

Dalios Tamulevičiūtės vardo apdovanojimai

Savaitgalį Varėnoje baigėsi beveik mėnesį trukęs antrąkart rengiamas Dalios Tamulevičiūtės vardo profesionalių teatrų festivalis, kurį vainikavo iškilmingi apdovanojimai.

Tarp aštuoniolikos nominacijų net trijose įvertintas Klaipėdos dramos teatro spektaklis "Oskaras ir ponia Rožė". Aktorė Elena Gaigalaitė už ponios Rožės vaidmenį išrinkta geriausia festivalio aktore, o Oskarą suvaidinęs Donatas Švirėnas - ryškiausiu jaunuoju aktoriumi. Spektaklis taip pat pelnė ir žiūrovų simpatijų nominaciją.

Geriausio festivalio aktoriaus titulą Ramūnui Cicėnui padėjo pelnyti vaidmuo Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektaklyje "Duburys". Kauno valstybinio teatro spektaklį "Akmenų pelenai" pastatęs Agnius Jankevičius išrinktas geriausiu režisieriumi. Geriausio spektaklio nominaciją laimėjo Anželikos Cholinos šokio spektaklis "Vyrai ir moterys".

Už teatrinę drąsą apdovanotas Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras (spektaklis "Hanana, kelkis ir eik"). Spektaklio aktorė Inesa Paliulytė taip pat apdovanota už įtaigiausią vaidmenį, o Algirdas Paulavičius pripažintas geriausiu personažu be žodžių. Už savitą lietuviškos poezijos interpretaciją apdovanotas Valstybinio jaunimo teatro spektaklis "Keturiais vėjais".

Per festivalio atidarymą D.Tamulevičiūtės premija atiteko teatro "Cezario grupė" spektaklio "Nutolę toliai" kūrėjams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder