Garsiausia Lietuvos operos solistė Violeta Urmana vėl užsuks į Vilnių

Garsiausia Lietuvos operos solistė Violeta Urmana vėl užsuks į Vilnių

Garsiausia pasaulyje Lietuvos operos primadona Violeta Urmana vėl laukiama Vilniuje. Dainuodama garsiausiose pasaulio scenose pastaruosius keletą metų V. Urmana bent kartą per sezoną surengia pasirodymą ir tėvynėje.

Kovo 17-ąją Nacionaliniame operos ir baleto teatre ji dainuos atliekant didingąjį Giuseppe Verdi "Requiem".

V. Urmanos partneriai bus gruzinų kilmės mecosopranas Anita Rachvelišvili bei italų dainininkai - tenoras Alfredo Nigro ir bosas Riccardo Zanellato. Diriguos Robertas Šervenikas.

Į kovo 17-osios koncertą Vilniuje V. Urmana atvyks padainavusi Giacomo Puccini "Toską" Karlsrūjėje, Vokietijoje. O šiuo metu visas primadonos vasaris skirtas Dž. Verdžio "Aidai" Niujorko "Metropolitan opera" teatre.

Pagrindinį Leonoros vaidmenį V. Urmana dainavo ir keturiuose "Likimo galios" spektakliuose sausį Vienos valstybinėje operoje.

Solistė balandžio ir gegužės mėnesiais Paryžiaus Bastilijos operoje dainuos Pietro Mascagnio operoje "Kaimo garbė". Be to, gegužę laukia dar viena koncertinė "Toska" Amsterdamo "Concertgebouw" salėje.

Solistės scenos partnerius, su kuriais ji dainuos G. Verdžio "Requiem" Vilniuje, Lietuvos publika jau yra girdėjusi. Su savo gyvenimo draugu tenoru A. Nigro V. Urmana Lietuvoje yra dainavusi bent tris kartus.

Su bosu R. Zanellato V. Urmana pasirodė šventiniame Dž. Verdžio "Likimo galios" spektaklyje Nacionaliniame operos ir baleto teatre 2010 metais švenčiant Lietuvos operos 90-metį.

Bene mažiausiai mūsų publikai žinomas yra jauno mecosoprano A. Rachvelišvili vardas, tačiau ši solistė jau yra dainavusi ne vienoje garsioje pasaulio scenoje.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder