Himalajų valstybės kino apdovanojimuose dalyvavo aktorė Nelė Savičenko

Himalajų valstybės kino apdovanojimuose dalyvavo aktorė Nelė Savičenko

Lietuvos ambasada Indijoje tęsia gražią kultūros partnerystę su tolimąja Himalajų valstybe Nepalu. Ambasados ir Lietuvos kino centro iniciatyva Nepalo kino apdovanojimų laureatus liepos 20-21 d. sveikino garsi lietuvių kino ir teatro aktorė, dviejų „Auksinių scenos kryžių" ir „Sidabrinės gervės" laureatė Nelė Savičenko-Klimienė.

Nepalo kino 50-mečiui skirtame renginyje kartu su Lietuvos ambasados Indijoje ministre patarėja Diana Mickevičiene dalyvavusi aktorė taip pat sulaukė didelio šios tolimos Nepalo valdžios ir žiniasklaidos dėmesio. Ją priėmę Nepalo prezidentas Ramas Baranas Jadavas (Ram Baran Yadav) ir ministras pirmininkas Kilas Rajas Regmis (Khil Raj Regmi) dėkojo Lietuvai už parodytą dėmesį Nepalo kinui ir kvietė abiejų šalių menininkus aktyviau bendradarbiauti.

2011 metais ambasada kartu su bendrove „Nepal Pavilion" šalies sostinėje Katmandu surengė lietuviško kino festivalį, o 2012 m. - šiuolaikinio meno pasirodymą „Mandala: gėlių šventykla". 2013-ųjų gegužę taip pat pristatyta lietuvių alpinisto Vlado Vitkausko nuotraukų paroda.

Apdovanojimuose dalyvavo Nepalo kino industrijos atstovai, vyriausybės ir stambaus verslo atstovai, svečiai iš kaimyninių valstybių, tarp jų - ir Indijos „Bolivudo" atstovai, aktyviai ieškantys naujų filmavimo galimybių Europoje. Šventę tiesiogiai transliavo Nepalo televizija.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder