Į teatrą grįžta Stasys Domarkas

Į teatrą grįžta Stasys Domarkas

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro laukia neeilinis savaitgalis: šeštadienį, sausio 29 dieną, 18.30 val. E. Kalmano operetę "Čardašo karalienė" diriguos maestro Stasys Domarkas.

Pats S. Domarkas, buvęs teatro vadovas bei meno vadovas, įvykio sureikšminti nenori: maestro žodžiais tariant, jis kaip eilinis dirigentas sugrįžta į įprastą teatro repertuarą diriguoti vieno iš savo statytų spektaklių.

Per pastaruosius trejus metus progų paimti batutą į rankas buvo nedaug. Vieną spektaklį - J. Štrauso "Vienos kraują" - S. Domarkas dirigavo Kauno muzikiniame teatre, minėdamas 70-mečio sukaktį.

Dar šiek tiek teko padiriguoti Maskvoje, kur maestro pastaruosius kelerius metus yra kviečiamas dalyvauti Tarptautiniame operetės konkurse kaip vertinimo komisijos narys ir laureatų koncerto dirigentas.

Pasiteiravus, ką daugiau veikė, S. Domarkas sako taisęs pašlijusią sveikatą ir neslepia laukęs, kaip spręsis reikalai vykstant Muzikinio teatro vadovo konkursui.

"Jei ne naujas vadovas, į teatrą nebūčiau grįžęs net ir intensyviai kviečiamas. Džiaugiuosi galėdamas sugrįžti ir padiriguoti. Nesu stebuklas, save vertinu kritiškai, bet noriu padiriguoti paties statytus spektaklius - "Šikšnosparnį", "Čardašo karalienę", "Vienos kraują" ir kitus", - sako maestro.

S. Domarkas tebėra glaudžiai susijęs su Plungės Mykolo Oginskio festivaliu, tačiau dabar organizacinius darbus vykdo M. Oginskio meno mokyklos direktorė Genovaitė Žiobakienė ir Žemaičių muziejaus direktorius Alvydas Bakanauskas, o broliai Domarkai - Juozas ir Stasys - bei kiti iš Plungės kilę muzikai prireikus atskuba jiems į pagalbą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder