Išrinktos gražiausios knygos

Išrinktos gražiausios knygos

Vakar paskelbti gražiausių 2015 metų Lietuvoje išleistų knygų konkurso nugalėtojai.

Šį konkursą bendradarbiaudama su Lietuvos dailininkų sąjunga ir Vilniaus dailės akademija kasmet rengia Kultūros ministerija.

Šiemet konkursui 53 leidyklos pateikė 118 knygų. Knygos meno ekspertų komisija knygas vertino pagal meninio apipavidalinimo ir leidybinio-poligrafinio atlikimo kriterijus.

Pagrindinė metų premija (1 520 eurų) skirta dailininkui Vilmui Narečioniui už knygą "Sparnuotosios raidės. Leonardo da Vinci pasakos reginčiųjų ir Brailio raštu".

Šešios premijos (760 eurų) paskirtos Sigutei Chlebinskaitei už knygą "Liudas Truikys. Vizijos/Visions" (teminė grupė "Meno leidiniai"), Ramunei Januševičiūtei už knygą "Per toli gyvenu. Antano Mončio susirašinėjimai" (grožinė literatūra ir eseistika), Skirmantai Jakaitei už Solveigos Masteikaitės knygą "Lėti ir tylūs dalykėliai" (knygos vaikams ir jaunimui), Miglei Rudaitytei už knygą "Tarpukario Lietuvos reklama" (mokslinės, dalykinės knygos, vadovėliai), Tomui Mrazauskui už Visvaldo Morkevičiaus fotografijų knygą "Public Secrets" (meninė ir dokumentinė fotografija ir Gyčiui Skudžinskui už Evelinos Kerpaitės knygą "Nails" (bibliofiliniai ir eksperimentiniai leidiniai).

Lietuvos dailininkų sąjungos premija paskirta Agnei Dautartaitei-Krutulei už knygą "Birutė Stulgaitė. Gryna".

Vilniaus dailės akademijos premija paskirta Martynui Kazimierėnui už Arūno Kavaliausko knygą "Visai nesuprantamų reiškinių stebėjimas".

Kultūros ministerija kartu su Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija, Skaitymo ir kultūrinio raštingumo asociacija bei Nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka vykdo ir 2015-ųjų Metų knygos rinkimus. Juose balsavimas vyksta iki vasario 21 d.

Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka šiuo metu vyko tradicinį uostamiesčio leidyklose per metus išleistų knygų konkursą "Klaipėdos knyga - 2015". Jam šį kartą paraiškas yra pateikę 11 leidėjų, pristatančių 19 knygų. 2015 m. konkurse išliko tos pačios nominacijos: "Populiariausia knyga", kurią renka visuomenė, bei "Gražiausia knyga", kurią patikėta išrinkti komisijai. Jai šiais metais vadovaus Vilmantas Dambrauskas - Lietuvos dailininkas, dizaineris, fotografas, Šiaulių universiteto Menų fakulteto Piešimo katedros dėstytojas. Šis konkursas vyksta iki vasario 9 d. Rezultatai bus paskelbti vasario 12-ąją.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder