Jubiliejinė ŽENIA – su trenksmu

Jubiliejinė ŽENIA – su trenksmu

Penktadienį Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną Klaipėdos žurnalistų bendruomenė minėjo savo renginyje, kurio kodinis pavadinimas - ŽENIA (Žurnalisto Entuziasto Nepriklausomo Informatoriaus Apdovanojimai).

Tai buvo jubiliejiniai, jau dešimtieji apdvanojimai. Prieš dešimtmetį gimusi idėja tapo analogu Lietuvos žurnalistų padangėje neturinčia švente, kuomet renkami labiausiai per metus pasižymėjusieji Klaipėdos apskrities žurnalistai.

Plunksnos, mikrofono ar objektyvo broliai ir seserys savo metų korifėjus renka balsuodami neįprastu būdu: paskelbus nominantus, už jų nugarų stoja kolegos. Tas, kas “užsiaugina” ilgiausią balsuojančiųjų “uodegą”, tas ir laimi.

Tad šiemet ŽENIA “aukų” sąrašas buvo toks:

METŲ PRARADIMAS – nominacija, skirta už skausmingą žurnalistų bendruomenei veiksmą. Dienraščio „Klaipėda“ vyriausiajam redaktoriui Valdemarui Puodžiūnui.

METŲ SKRYDIS – už staigiausią kilimą karjeros laiptais. Operatoriui ir žurnalistui Vaclovui Gedvilui: iš studentų krepšinio ledo ritulio lazda prasimušęs į „Sport 1“ eterį.

METŲ ATRADIMAS – už netikėtą talentų proveržį: dienraščio „Respublika“ žurnalistui Dariui Čiužauskui. Už sugebėjimą būnant „Respublikos“ kriminaliniame pragare skleisti ir apaštališkąjį žodį broliškame „Vakarų eksprese“.

METŲ PRASKRIDIMAS: „Balticum TV“ laidos „Reidas“ autoriui Gintarui Vaičekauskui už tai, kad į avarijos vietą skrendančio Vaičekausko nepažino net Kretingalės kaimo greičio matuoklis. Tikras kaimas...

METŲ KNYSLYS: už rezonansinius reportažus. Dienraščio „Klaipėda“ žurnalistei Astai Aleksėjūnaitei. Už seklio vaidmenį ieškant D. Kedžio pėdsakų pajūryje. O reikėjo ieškoti prie Kauno marių...

Šiemet pirmą kartą Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Klaipėdos skyrius įsteigė prizą „Metų žurnalistas“, kuris bus kasmet įteikiamas profesionaliai dirbančiam ir aktyviam bendruomenėje žurnalistui. Apdovanotas vienas iš ŽENIA sumanytojų ir šventės variklių, radijo stoties „Laluna“ žurnalistas Žydrūnas Naujokas.

Pirmąkart buvo įteikti ir septyni LŽS medaliai „Už nuopelnus žurnalistikai“. Pagerbti Vida Bortelienė, Gediminas Pilaitis, Adelė Žičkuvienė, Jonas Garadauskas (LŽS narys jau 51-ierius metus), Michailas Krivenka, Eugenijus Macius bei „Vakarų ekspreso“ žurnalistė Gražina Juodytė.

Anot LŽS, ŽENIA – pati masiškiausia žurnalistų šventė, į ją susirenka 50-70 žmonių, žurnalistų, fotografų, operatorių, LŽS narių ir ne narių, jaunų ir senjorų, ateina su draugais pasimatyti ir buvę žurnalistai, pakeitę profesiją, atvažiuoja iš kitų miestų, į kuriuos yra persikėlę gyventi ir pan.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder