Ketvirtoji Beatos Nicholson knyga - odė daržovėms

Ketvirtoji Beatos Nicholson knyga - odė daržovėms

Ką gi ką gi štai ir vėl mano rankose nauja receptų knyga „Beatos virtuvė: daugiau daržovių“, kurią drąsiai galėčiau pavadinti ode daržovėms, skaniam ir vaišingam gyvenimui Knygoje sutalpinau daugiau nei 100 receptų su populiariausiomis daržovėmis, tai receptai kasdieniam gyvenimui, kuriuos įveikti galės kiekvienas.

Ne, aš netapau vegetare, valgau mėsą ir kiaušinius. Kol kas nė vieno produkto nesu išbraukusi iš savo meniu. Geriausia mano draugė virtuvėje yra įvairovė.

Tačiau daržovės yra tai, ko niekada nebus per daug. Jei tortams, pyragaičiams, sviestui, grietinėlei ar mėsai yra prigalvota visokių prietarų, priesakų ir palinkėjimų ar net užkeikimų, tai daržovės visur pasirodo kaip nekaltos mergelės.

Mano pačios kelias daržovių gausybės link prasidėjo nuo tėvų ir senelių. Kiek save atsimenu, vis esu darže. Mano bobutės ir tėvai augino daržoves ne tik sau, bet ir parduoti. Juk esu kilusi iš derlingųjų Kėdainių, kur visi turi po šiltnamį ir kur užauga beveik visi Lietuvos agurkai. Daržovių auginimas Kėdainiuose buvo populiaresnis užsiėmimas už televizoriaus žiūrėjimą.

Dar prieš sėsdama rašyti šią knygą, suvokiau, kad daržovių patiekalų gausybės aprėpti neįmanoma, tad nutariau, kad ši knyga bus mano meilės daržovėms atspindys, todėl čia tikrai yra apstu mano dievinamų burokėlių ir morkų, brokolių ir pomidorų, neapsieita be grikių, perlinių kruopų. Nesistengiau pateikti kuo platesnės įvairovės, pagrindinis mano tikslas buvo – daržovės skaniau, paprasčiau, įdomiau.

Knygą pradėjau užkandžiais, nes taip prasideda kiekvienas mano vakaras, o kai rinkau receptus salotų skyriui, tai apetitas tiesiog sproginėjo ir niekaip negalėjau sustoti. Į knygą nugulė visas mano svajonių salotų baras, todėl čia rasite lengvų traškių, sultingų ir žalių, su keptomis ar šviežiomis daržovėmis, su kruopomis ir ankštinėmis kultūromis, įvairiausiais padažais gardintų akompanuojančių ir pagrindinių patiekalų. Negalėjau apsieiti ir be sriubų skyriaus, taip pat aprašiau šviežias idėjas pusryčiams ir pagrindiniams patiekalams. Daržovinių kepinių skyrius, galima sakyti, pats įsiprašė į knygą. Akompanimentų ir padažų skyriuje naujos spalvos ir skoniai įprastiems valgiams įpūs naujų vėjų.

Štai tokia mano daržovių knyga: žalia, stangri ir dosni. Ji jau tikrai turėtų puikuotis visuose knygynuose ir didžiuosiuose prekybos centruose. Beje, jau ruošiama ir elektroninė šios knygos versija.

Dar visko apie knygą prirašytą ir mano bloge www.beatosvirtuve.lt,ir Facebook: Beatos Virtuve.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder