Klaipėdoje – dar viena fotografijos galerija

Klaipėdoje – dar viena fotografijos galerija

Penktadienį Lietuvos fotomenininkų sąjungos (LFS) Klaipėdos skyrius ir visi miesto fotomeno mėgėjai turėjo kuo pasidžiaugti: savo fotografijų albumą "Miražų dosjė" ir to paties pavadinimo parodą pristatė vienas šio meno grandų Romualdas Požerskis, o visa tai vyko naujoje ekspozicijų erdvėje "Danės galerijos" pastate. 

"Fotografija vis labiau populiarėja, tad mes turime ieškoti naujų veiklos modelių ir erdvių, - sakė LFS Klaipėdos skyriaus pirmininkas Darius Vaičekauskas. – Vienas iš tokių – tai verslo ir kultūros bendradarbiavimas."

Patalpas galerijai antrame modernaus pastato aukšte adresu Žvejų g. 10 suteikė jį valdanti bendrovė "Danės vartai". Šios vykdantysis direktorius Mantas Milinis savo ruožtu linkėjo menininkams neišsenkančių kūrybinių idėjų. Naujoji galerija lankytojų lauks nuo trečiadienio iki sekmadienio. Fotografijos parodos nuo šiol vyks tiek čia, tiek senojoje skyriaus galerijoje senamiestyje (Tomo g. 7).

Naujosios galerijos „krikštu“ tapo iškilaus menininko, Nacionalinės premijos laureato R. Požerskio sukurtų aktų paroda.

"Tematika – egzotiška, mat fotografijos mene aktas yra vienas sunkiausiai įvaldomų žanrų. Dažnas, vos porąkart pamėginęs, bandymų atsisako. Jeigu tapyboje aktas yra gana natūralus dalykas, literatūroje taip pat nėra svetimkūnis, o kalbant apie muziką, veik kiekviena daina yra apie meilę, fotografijoje nuogumo tema turi savų subtilybių, nes kiekvienu atveju kalba eina apie konkretų modelį. Manau, aktas – drąsių žmonių žanras", - tiek fotografams, tiek modeliams taikė R. Požerskis.

Aukštos poligrafinės kokybės fotografijų albume "Miražų dosjė" sudėtos 187 fotografijos, sukurtos tik analogine technika. Autoriui pozavo 62 modeliai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder