Klaipėdoje - ypatinga mažųjų keramikų paroda, skirta ne žiūrėti

Klaipėdoje - ypatinga mažųjų keramikų paroda, skirta ne žiūrėti

Herkaus galerijoje Klaipėdoje trečiadienį atidaroma netradicinė paroda „Matau pasaulį kitaip“. Parodos eksponatai – keramikos darbai, kuriuos sukūrė regėjimo negalią turintys vaikai bei Lapių vaikų globos namų ugdytiniai.

Kaip teigiama pranešime spaudai, vaikams kūrybinių dirbtuvių metu atsiskleisti padėjo projekto „Matau pasaulį kitaip“ ambasadorė Nomeda Marčėnaitė.

Vaikų keramikos kūrinių paroda unikali tuo, jog jos lankytojai turės galimybę susipažinti su ekspozicija per lytėjimą ir „apžiūrėti“ ją ne akimis, bet rankomis: eksponatai patalpinti specialiai parodai pagamintose dėžėse. Tokiu būdu kiekvienam bus suteikta galimybė prisiliesti prie kitokio gyvenimo, kuomet matoma ne akimis, bet lytėjimu.

„Netikėto susitikimo su neregiu berniuku metu gimė idėja surengti parodą, leisiančią į pasaulį pažvelgti neregio akimis“, – pranešime spaudai cituojama N. Marčėnaitė.

Ši paroda – tai viena iš socialinio projekto „Matau pasaulį kitaip“ dalių, kurio tikslas – įtraukti regėjimo negalią turinčius bei socialiai pažeistus vaikus ir jaunimą į meninį ugdymą per edukacines projekto veiklas.


Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder