Norvegijoje Oskarui Koršunovui įteiktas geriausio režisieriaus prizas

Norvegijoje Oskarui Koršunovui įteiktas geriausio režisieriaus prizas

Oslo nacionaliniame teatre pastatytas Henriko Ibseno „Peras Giuntas" pelnė apdovanojimą už geriausią metų režisūrą. Prizas įteiktas pačiam Oskarui Koršunovui, dalyvavusiam Osle vykusioje iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje.

„Mane labai nudžiugino šis apdovanojimas. Gauti Hedą, aukščiausią norvegų teatrinį apdovanojimą, ir dar už „Pero Giunto" pastatymą. Tai yra reikšmingiausias jų šalies kūrinys, gimęs iš legendų, padavimų bei pasakų. Jis statomas dažniausiai - tiek jų šalyje, tiek užsienyje. Norvegai jį ir myli, ir žino dar nuo mokyklos laikų. Beje, mano interpretacija yra labai drąsi. Spektaklis realiai prasideda nuo pjesės pabaigos", - tik gavęs apdovanojimą kalbėjo režisierius O. Koršunovas. 

Pasak režisieriaus, jau vien pasiūlymas Oslo nacionaliniame dramos teatre statyto norvegų klasiko H. Ibseno pjesę buvo didelis įvertinimas. Jiems buvo įdomu, kaip į šį klasikos kūrinį galima pažvelgti kitu kampu.

Norvegijoje režisierius toli gražu nesijaučia svetimas. „Peras Giuntas" - jau šeštasis spektaklis, O. Koršunovo režisuotas Norvegijos teatruose.

Kasmetiniai Hedos apdovanojimai - lietuviškų Auksinių scenos kryžių atitikmuo Norvegijoje, prestižiškiausias šalies teatralų įvertinimas, teikiamas nuo 1998 metų. Šiemet dešimtyje nominacijų buvo nominuoti trisdešimt šeši spektakliai. Juos išrinko bei nugalėtojus skelbs komisija, kurios daugumą sudaro teatro kritikai, taip pat - profesorius bei dramaturgas. 

O. Koršunovas nominuotas geriausio režisieriaus kategorijoje. "Peras Giuntas" - nebe pirmas režisieriaus pastatymas, patekęs į Hedos apdovanojimų akiratį. Anksčiau nominuoti spektakliai "Vinter" bei "Tos akys", pastatyti pagal šiuolaikinio norvegų dramaturgo Juno Foso (Jon Fosse) kūrinius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder