Palanga stiprina varinių pučiamųjų instrumentų muzikos tradicijas

Palanga stiprina varinių pučiamųjų instrumentų muzikos tradicijas

Palanga žengė dar vieną žingsnį link galimybės didžiausiame šalies kurorte 2019 – 2020 m. surengti Europos varinių pučiamųjų orkestrų čempionatą – penktadienį tarp Savivaldybės ir Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacija pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

Šia sutartimi, kurią pasirašė Palangos meras Šarūnas Vaitkus ir Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacijos prezidentas Vilmantas Vapsva, įsipareigojama pagal kompetenciją stiprinti ir plėtoti tarpusavio bendradarbiavimą, siekiant organizuoti parengiamąjį veiksmų planą rengiantis Europos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatui 2019-2020 m. Palangoje.

Palangoje per artimiausius keletą metų numatoma surengti ne vieną kultūrinį renginį varinių pučiamųjų instrumentų muzikos gerbėjams. Nuo 2015-ųjų Palangoje vyks Baltijos šalių pučiamųjų orkestrų festivalis, regioniniai turai, kiti pučiamųjų orkestrų renginiai. 2016 m., kai Palangoje jau bus rekonstruota Koncertų salė, vyks Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionatas. Planuose – taip pat ir Europos jaunimo orkestrų festivaliai, edukacinės programos, muzikinės stovyklos bei kiti renginiai, kuriuos vainikuoti turėtų Europos varinių pučiamųjų orkestrų čempionatas 2019-2020 metais. Tiesa, dėl galimybės būtent Palangoje surengti šį prestižinį renginį kurorto atstovai turės konkuruoti su kitais Europos miestais.

Dėl galimybės rengti Europos varinių pučiamųjų orkestrų festivalį kasmet rungiasi daug miestų, ir tai nestebina – šio renginio metu į miestą atvyksta apie 20 orkestrų, jų „palaikymo komandų“ – iš viso apie 2 tūkst. žmonių. Tarp jų – ir žurnalistai, kurie žinią apie renginį, o kartu ir apie miestą – šeimininką paskleidžia savo šalyse.

Kurorto kultūros atstovų dialogas dėl galimybės Palangoje surengti minėtą festivalį su Europos varinių pučiamųjų orkestrų (European Brass Band Aassociation) asociacijos atstovais vyksta jau kurį laiką. Siekdami teisės kurorte rengti Europos varinių pučiamųjų orkestrų festivalį, Palangos kultūros srities darbuotojai ir meras Š. Vaitkus vyko ir į Oslą bei miesto galimybes pristatė Europos varinių pučiamųjų orkestrų asociacijos nariams.

Pasak Savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotojo Roberto Trautmano, Palanga garsėja labai senomis pučiamųjų orkestrų muzikavimo tradicijomis bei turi orkestrų koncertų, festivalių ir edukacinių renginių organizavimo patirties, tad neabejotinai galėtų būti pirmąja Rytų Europos šalimi – šio visoje Europoje prestižinio renginio šeimininke. Kartu šis čempionatas būtų ir puiki galimybė populiarinti pučiamųjų muzikos tradicijas mūsų šalyje bei padidinti Palangos žinomumą Europoje. „Penktadienį pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacija – didžiulis žingsnis šio tikslo link“, – sakė R. Trautmanas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder