Remigijus Treigys: "Man įdomi nežinia, iš kur sklinda šviesa"

Remigijus Treigys: "Man įdomi nežinia, iš kur sklinda šviesa"

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) pristato Remigijaus Treigio pirmąją retrospektyvinę parodą "Teritorijos: fotografijos 1987-2015" ir albumą "Remigijus Treigys. Fotografijos". Parodos atidarymas vyks spalio 30 d. 18 val.

Fotomenininkas Remigijus Treigys parodose dalyvauja nuo 1986 m., jo darbai eksponuoti daugelyje personalinių bei grupinių parodų užsienyje ir Lietuvoje, tačiau KKKC Parodų rūmuose pristatoma paroda "Teritorijos: fotografijos 1987-2015" - pirmoji retrospektyvinė, apžvelgianti visą menininko 1987-2015 m. kūrybos lauką.

"Man įdomi nežinia, iš kur sklinda šviesa, slenkanti fotografuojamo objekto paviršiumi, kartais naikinanti pačią formą. Įbrėžimai, taškai, brūkšniai, tonavimas - tai tarsi fotografijos įgarsinimas, suteikiantis vaizdui papildomos informacijos. Fotografijose niekada neįvardiju konkrečios vietos..." - paprašytas trumpai apibūdinti savo kūrybos esmę, sakė Remigijus Treigys.

"Beveik tuščias peizažas, kuriame - tik vos įžiūrima riba, skirianti jūrą, dangų, smėlį, vienišas pastatas ir migloje nykstanti plokščio peizažo erdvė, negyvos langų ertmės tamsaus pastato sienoje, uždangstyti ar tamsoje paslėpti daiktai tuščio kambario prietemoje; ir baltų šiukšlių, dulkelių, įbrėžimų kosmosas, dar labiau pabrėžiantis vaizdo ramybę ir tamsą - tai R. Treigio fotografijų skiriamieji ženklai. Jo žvilgsniui bet koks objektas - paprastas, nereikšmingas, kasdieniškas - tampa savęs pažinimo ir būties apmąstymo instrumentu, o tokia veikla reikalauja šiek tiek ilgesnio, nei trunka viena fotografijos akimirka, laiko", - apie fotomenininko kūrybą kalba menotyrininkė Agnė Narušytė.

Parodos atidaryme dalyvaus autorius R. Treigys, menotyrininkės: knygos tekstinės dalies sudarytoja dr. Agnė Narušytė ir Laima Kreivytė, knygos sudarytojas ir dailininkas Gytis Skudžinskas, susitikimą moderuos fotomenininkė Vilma Samulionytė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder