"Šikšnosparnis" senuosius metus Vilniuje išlydės valso ritmu

"Šikšnosparnis" senuosius metus Vilniuje išlydės valso ritmu

Šiuos metus Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) pirmadienio vakarą išlydės Johano Štrauso (Johann Strauss) operete "Šikšnosparnis", žadančia žiūrovams šventinių staigmenų ir naujos kūrėjų kartos interpretaciją.

Po 32 metų pertraukos premjeros LNOBT scenoje sulaukusi trijų veiksmų operetė atliekama lietuvių kalba. Šventinėje premjeroje pagrindinius vaidmenis dainuos Audrius Rubežius (Gabrielis fon Aizenštainas), Viktorija Miškūnaitė (Rozalinda) ir Rygos operos teatro solistė Gunta Davidčuka (Adelė). Taip pat dainuos Laura Zigmantaitė, Jovita Vaškevičiūtė, Ramūnas Urbietis, Kęstutis Alčauskis, Egidijus Dauskurdis, Rafailas Karpis. Spektaklyje kalėjimo prižiūrėtoją Frošą vaidins aktorius Darius Gumauskas, dalyvaus teatro choras, šokėjai ir simfoninis orkestras.

Spektaklį diriguos maestro Martynas Staškus, "Šikšnosparnio" muzikinę medžiagą vadinantis artima nuotaikingai operai, arba zingšpyliui.

Spektaklio režisierius - Gediminas Šeduikis, kuriam tai trečias spektaklis po operos "Liučija di Lamermur" ir operetės "Čigonų baronas" Kauno muzikiniame teatre. Scenografiją ir apšvietimą sukūrė rumunų dailininkas Andu Dumitresku (Andu Dumitrescu), pažįstamas iš G. Šeduikio spektaklių Kaune. Prabangių ir puošnių kostiumų autorė - Agnė Kuzmickaitė, ne pirmą kartą kurianti LNOBT scenai. Spektaklyje bus daug šokama, bus ir atskiri šokio numeriai, kuriais pasižymi "Šikšnosparnis" ir kuriuos atliks "Polėkio" kolektyvas ir šokėjai solistai.

Po šventinio "Šikšnosparnio" spektaklio premjeriniai operetės spektakliai žiūrovų lauks ir sausio 3, 4 bei 5 dienomis.

Kitų metų pirmąjį pusmetį LNOBT kvies į dar dvi premjeras - Richardo Vagnerio (Richard Wagner) operą "Lohengrinas" kovo mėnesį ir sezoną užbaigsiantį Giedriaus Kuprevičiaus baletą "Čiurlionis".

Pažymint R. Vagnerio jubiliejinius metus, kitų metų balandžio mėnesį žiūrovų laukia R. Vagnerio savaitė su trimis operomis ir baletu "Tristanas ir Izolda".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder