Tadas Blinda atjoja į Dubliną

Tadas Blinda atjoja į Dubliną

Įspūdingo populiarumo susilaukęs Lietuvoje, Didžiojoje Britanijoje bei Amerikoje, legendinis filmas "Tadas Blinda. Pradžia" neaplenks ir Airijos. Žiūrimiausio visų laikų Lietuvos filmo premjera įvyks Dubline gruodžio 9-ąją, penktadienį.

Pirmojo lietuviško istorinio nuotykių filmo, kuriamo per pastaruosius 20 Lietuvos Nepriklausomybės metų, premjerą Dubline organizuoja Airijoje gyvenančių lietuvių įsteigtą kompanija "Pi BOX" (Pozityvios idėjos).

"Mes mylime lietuvišką kiną ir norime prisidėti skleidžiant gražias idejas. Tai buvo ilgai laukiamas lietuvių filmas, kuris, dar prieš pasirodant kino teatruose, turėjo būrį gerbėjų. Filmo kurėjai viliojo žiūrovus skambiu epitetu "ambicingiausias pastarojo dešimtmečio lietuviškas filmas". Pasipylus pirmoms liaupsėms, sugrįžusiųjų iš Lietuvos įspūdžiams, pradėjo krebždėti kipšiukas. Tad pritaikius "jei ne Mahometas pas kalną, tai kalnas pas Mahometą" nusprendėm tautiečiams Airijoje suteikti galimybę pamatyti filmą patiems, o ne laukti pasirodančių DVD", – atskleidžia idėją "PI Box" atstovė Simona Petruninaitė.

Donato Ulvydo režisuoto, bei Žilvino Naujoko prodiusuoto filmo "Tadas Blinda. Pradžia" premjera Airijoje įvyks jau gruodžio 9 dieną 18.30 valandą Airijos Filmų Istitute (angl. Irish Film Institute), 6 Eustace Street, Temple Bar, 2 Dublin, Ireland. Filmas bus rodomas su angliškais titrais, tad premjeroje laukiami ne tik lietuviai, bet ir kitataučiai kino mėgėjai.

"Žinome, kad norinčiųjų pamatyti filmą gali būti daugiau, nei yra vietų kino salėje, todėl rekomenduojame suskubti įsigyti bilietus iš anksto", – Simona Petruninaitė.

Bilietų į premjerą prekybą numatoma pradėti lapkričio 27-ąją dieną Airijos Filmų Istituto bilietų kasose, bei internetiniame puslapyje (www.ifi.ie). Bilietų kaina - €9.90 (IFI nariams - €8.90). Organizatoriai prašo sekti informaciją filmo premjeros Dubline Facebook puslapyje.

"Tik išgirdę, kad Tadas Blinda išjoja už Lietuvos ribų pamanėm, kad būtų šaunu, jei užsuktu ir į Dubliną susitikti su čia gyvenančiais lietuvaičiais. Iškart pradėjome derybas tiek su filmo kurėjais, tiek su Airijos kino teatrais. Gaila, kad deryboms teko sugaišti tiek daug laiko. Tartis dėl kino seansų Dublino kino teatruose buvo išties nelengva. Iki šiol vedame derybas su vienu iš kino teatrų ir labai tikimės, kad filmas bus parodytas dar kartą ar du", – viliasi "PI Box" atstovė.

Viename iš "Tadas Blinda. Pradžia" kino seansų apsilankiusi Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pripažino, kad šis filmas yra svarus indėlis ugdant jaunosios kartos patriotizmą ir meilę tėvynei.

Filmo kūrybinės grupės tikslas - parodyti filmą daugelyje lietuvių gausiai gyvenamų užsienio miestų tiek šioje, tiek kitoje Atlanto pusėje. Jau viešėjęs Londone ir Los Andžele "Tadas Blinda. Pradžia" šiuo metu dalyvauja Talino kino festivalyje, vykstančiame lapkričio 16-30 dienomis, Baltijos šalių filmų konkurse.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder