ŽENIAI - 10 metų

ŽENIAI - 10 metų

Minėdami Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną uostamiesčio žurnalistai šį vakarą tradiciškai išrinks ir įvertins labiausiai per praėjusius metus nusipelniusius kolegas. Žurnalisto Entuziasto Nepriklausomo Informatoriaus Apdovanojimai (ŽENIA) šiemet švenčia 10 metų jubiliejų.

Kaip ir visada prieš kiekvieną renginį, taip ir šiemet sakau - ačiū, daugiau nebenoriu, organizuoju paskutinįkart. Bet prasideda nauji metai ir ta karuselė vėl įsisuka. Per dešimt metų buvo daug kartų, kai dėl finansinių ar organizacinių dalykų norėdavau pasitraukti, bet kolegos neleisdavo - gaudavau spyrį į minkštąją. Ir, ačiū Dievui, jau - jubiliejus.

Galbūt per mažai pagalbininkų, kad norėdavosi viską mesti?

Turiu bjaurią savybę - labiausiai pasitikiu tik pačiu savimi. Dėl to stengiuosi kuo daugiau darbų atlikti pats, bet kai kolegos geranoriškai siūlosi padėti, - neatsisakau.

Kas keitėsi per 10 metų?

Visų pirma keitėsi pats apdovanojimas. Pamenu, pirmais metais su kolega Romandu Žiubriu patys gaminome apdovanojimus. Tuomet sugalvojome, kad nusipelniusiems žurnalistams įteiksime "gerų darbų maišelį". Patys siuvome drobinius maišelius, pripylėme į juos smėlio, įstatėme į karutį... Vėliau - kreipėmės pagalbos į profesionalus. Paradoksalu, tačiau šiemet, po dešimties metų, aš vėl pats galvojau apdovanojimo idėją, tik jos įgyvendinimą atidaviau profesionalams. Nenoriu išduoti, koks bus šiemet apdovanojimas, tačiau jei kolegoms jis patiks, - taps tradiciniu.

Taip pat keitėsi ir kai kurios nominacijos. Pavyzdžiui, šiemet nebus nominacijos "Metų akis" ir "Skolos" nominacijos. Bet užtat turėsime naują nominaciją "Metų žurnalistas", kurią įsteigė Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyrius. Ši nominacija nuo šiol taps tradicinė, nepaisant to, bus ŽENIA, ar ne.

Dar viena įdomi intriga - šiemet apdovanojimus gaus ne tik žurnalistai, bet ir vienas visuomenės veikėjas.

Užsiminei, kad kitų miestų žurnalistams ŽENIA pateikiamas kaip rimčiausio žurnalistų renginio visoje Lietuvoje pavyzdys.

Pirmaisiais metais ŽENIA buvo tik kaip priedas prie žurnalistų šventės, tačiau dabar jis išaugo į tikrai rimtą renginį. Šiemet į jį žada atvykti ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. Lietuvos žurnalistų sąjunga šiemet nusipelniusiems žurnalistams įteiks medalius, o kur medaliai, mano nuomone, ten jau tikrai viskas labai rimta.

Ar Klaipėdos žurnalistai vieningi?

Žurnalisto profesija yra tokia, kad konkurencijos neišvengsi. Tam ir yra ši šventė, kad nors vieną vakarą ne konkuruotume, o taptume bičiuliais. Ateitume pasirgti už kitus kolegas, pasidžiaugti jų sėkme.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder