Aras Vėberis: laimėti "Euroviziją" lietuviams nėra šansų

Aras Vėberis: laimėti "Euroviziją" lietuviams nėra šansų

Dainininkas, vienas iš „Naktinių personų“ įkūrėjų A. Vėberis „Žinių radijo“ laidoje „Prie pietų stalo“ pasakojo, kad kai daug metų petys į petį „triniesi“ pramogų pasaulyje, puikiai žinai, kas Lietuvoje gali dainuoti, o kas ne.

Atlikėjas tikino, kad šiuolaikinėje muzikoje yra labai daug dirbtinumo, jaučiasi komercijos darymas. Apie popmuzikos atlikėjus A. Vėberis nedrįso komentuoti.

„Tegu apie juos ką nors istoriją pasakys, o aš patylėsiu“, - juokėsi atlikėjas.

Prakalbus apie kasmetinius lietuvių bandymų laimėti „Eurovizijos“ dainų konkursą, dainininkas sakė, kad Lietuvoje yra problema, kuri trukdo suspindėti šiame konkurse.

„Lietuvoje yra daug gerų muzikantų, tačiau labai mažai gerų kūrėjų“, - tikino A. Vėberis.

„Galbūt dėl to čia ir „Eurovizijai“ normalios dainos lietuviai nesukuria. Giliau kapstyt reiktų. Galbūt nėra tų tradicijų, senosios mokyklos, kūrimo prasme. Į krepšinį pažiūrėk, nuo pat mažens yra kuriami pagrindai, sporto mokyklos vaikų ir t.t.“, - nuomonę išsakė „Naktinių personų“ muzikantas.

Ar yra bent maža viltis mūsų tautai laimėti šį konkursą? Šiuo klausimu dainininkas buvo skeptiškas: „Praktiškai be šansų.“

Paklausus, kodėl broliai latviai kartą sugebėjo laimėti šį tarptautinį dainų konkursą, A. Vėberis tikino, kad pas juos jau nuo sovietmečio viskas buvo kitaip, jie jau tuo metu turėjo superinių žvaigždžių, kurios buvo žinomos ne tik Latvijos teritorijoje. Pavyzdžiui, Laima Vaikulė.

„Lietuvoje niekada nebuvo netgi ir šito – lietuviško mega kompozitoriaus ar atlikėjo“, - teigė A. Vėberis.

Parengė Laura Bagdžiūnaitė

Laida „Prie pietų stalo“ transliuojama darbo dienomis 12.10 val.


Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder