Dailininkams Klemencovams Italijoje įteiktas apdovanojimas

Dailininkams Klemencovams Italijoje įteiktas apdovanojimas

"Žmonės apie Lietuvą ir Klaipėdą negirdėjo nieko, bet dabar tikrai žinos, nes mes šalį labai energingai "piarinome", - sakė sidabrinį apdovanojimą iš praėjusią savaitę Šiaurės Italijoje, prabangiuose rūmuose ant Komo ežero kranto vykusio konkurso, kuriame dalyvavo 4 500 dizainerių iš viso pasaulio parsivežę dailininkai Anatolijus, Ilja ir Romanas Klemencovai.

Konkurse "A Desing Aword &Competition" pasirinkę "Klemencov group" vardą, menininkai laimėjo sidabrą grafinio dizaino ir reklamos kategorijoje už Klaipėdos 760 metų jubiliejinės šventės vizualinį stilių "Būk sveikas, gerųjų vėjų mieste". Interaktyvi kompozicija jau buvo pristatyta visuomenei praėjusių metų rugpjūčio mėnesį švenčiant miesto gimtadienį. Tik vienas sumanymas, pritrūkus pinigų, anuomet ir liko neįgyvendintas. Projektas - pseudoistorinė, groteskiška panorama buvo pristatytas mero vakarėlyje. 16 metrų ilgumo paveiksle pavaizduoti žinomi miesto žmonės, pradedant astronomais, filosofais, istorikais, kultūros veikėjais, miesto merais, baigiant mimu Aleksu, karaliene Luize, jos vyru Friedricu ir Rusijos caru Aleksandru I, angelais ir gyvūnais. Italai išvydo ir šį darbą.

ŠVENTĖ. Švenčiant Klaipėdos jubiliejų buvo pristatyta groteskiška pseudoistorinė drobė.

Laureatų darbai bus eksponuojami įvairiose pasaulio šalyse. Paprašėme autorių pasidalinti įspūdžiais.

"Apie šį prestižinį konkursą seniai žinojome, ir iškart sukrutome: kodėl gi nepabandyti, pristatyti Klaipėdą? Nuvykome į Milaną, nuo kurio iki Komo miesto prie nuostabaus grožio ežero kalnų apačioje yra 30 kilometrų", - sakė Romanas, neslėpęs, jog projekto, kuris su kitų menininkų darbais buvo eksponuojamas Milano ex Chieca Di San Francesco bazilikoje, idėja rutuliojosi visų trijų galvose.

Autoriai sakė, kad blaiviai žiūri į aukštą įvertinimą, nors tai yra malonus kūrybinis etapas ir stimulas, tačiau džiaugiasi, jog išpuolė proga populiarinti ne tik savo kūrybą, bet ir miestą. Toks sutapimas nedažnai pasitaiko.

"Man didžiulį įspūdį paliko ne tik Milano katedros bei galerijos, bet ir Maurizio Lattelano darbas ant verslo centro - skulptūra su atkištu viduriniu pirštu. Yra Miloso Venera be rankų, o tas autorius sugebėjo vykusiai pajuokauti. Sužavėjo autoriaus laisvamaniškumas ir drąsa", - sakė Anatolijus. Jis papasakojo, kad Komo pilyje susirinko 150 interjero, automobilių, reklamos dizainerių su smokingais, o Klemencovų trijulė vilkėjo laisvais drabužiais, ir prašė naujųjų bičiulių pasirašyti ant jų marškinėlių.

Šiuo metu Klemencovas ir sūnūs rengia ne vieną originalų projektą apie Lietuvą, ir ketina dalyvauti dar prestiziškesniame tarptautiniame konkurse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder