„Grammy“ muzikos apdovanojimų ceremonijoje triumfavo šešias statulėles gavęs Bruno Marsas

„Grammy“ muzikos apdovanojimų ceremonijoje triumfavo šešias statulėles gavęs Bruno Marsas

„Grammy“ muzikos apdovanojimų ceremonijoje šiais metais triumfavo ritmenbliuzo atlikėjas Bruno Marsas. Jis atsiėmė šešias statulėles, be kita ko, už geriausią metų albumą („24K Magic“) ir metų dainą („That's What I Like“). Jo titulinė daina „24K Magic“ pripažinta geriausiu metų įrašu.

„O, Dieve. Didelis ačiū, žmonės, vau“, - sakė 32-ejų B. Marsas sekmadienio vakarą atsiimdamas paskutinį savo apdovanojimą. Jis laimėjo ne tik tris svarbiausius „Grammy“ apdovanojimus, bet ir tris prizus specialioje ritmenbliuzo kategorijoje. 

Penkiais „Grammy“ buvo apdovanotas reperis Kendrickas Lamaras. Tuo tarpu aštuoniskart nominuotas reperis Jay-Z liko be apdovanojimų.

K. Lamaras savo penkias statulėles laimėjo repo kategorijoje bei už geriausią vaizdo klipą. Jis padėkojo kitiems jį įkvėpusiems reperiams, tarp jų - Jay-Z. 

Ceremonijoje, vykusioje „Madison Square Garden“ arenoje, netrūko politinių žinučių. Jau pačioje jos pradžioje K. Lamaras surengė įspūdingą performansą prie didelės JAV vėliavos su šokėjais karinėmis uniformomis ir uždengtais veidais. Tada pasigirdo šūvių garsai, ir šokėjai, jau persirengę džemperiais su gobtuvais, krito ant grindų - tai užuomina į smurtinę daugelio jaunų afroamerikiečių mirtį.

Daug menininkų, be to, solidarizavosi su judėjimu prieš seksualinį smurtą bei už profesinę moterų lygybę. Tai išreikšdami, jie laikė rankose baltas rožes. Balta rožė gulėjo ir ant Eltono Johno fortepijono, kai jis kartu Miley Cyrus atliko dainą „Tiny Dancer“.

Atlikėja Kesha pateikė labai emocionalią savo baladės „Praying“ interpretaciją, kurią dainavo su kitomis žvaigždėmis - visi vilkėjo baltais rūbais. Pabaigoje Kesha apsipylė ašaromis. Autobiografinė daina akivaizdžiai nukreipta prieš buvusį jos prodiuserį Dr. Luke, kurį ji kaltina prievartavimu ir psichiniu kankinimu. Prodiuseris kaltinimus atmeta.

Soulo ir fank muzikos atlikėja Janelle Monae pasakė ugningą kalbą, kurioje prie gėdos stulpo kalė nevienodą apmokėjimą už darbą, diskriminaciją ir priekabiavimą prie moterų. Toks „piktnaudžiavimas valdžia“ paplitęs ir muzikos srityje, sakė ji.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder