Linas Adomaitis dalinsis Kalėdų džiaugsmu su beglobiais kūdikiais

Linas Adomaitis dalinsis Kalėdų džiaugsmu su beglobiais kūdikiais

Šiemet savo penkioliktąjį muzikinės karjeros jubiliejų švenčiantis dainininkas, muzikos prodiuseris ir kompozitorius, smuikininkas Linas Adomaitis išleidžia savo jubiliejinį dvigubą DVD ir CD albumą "Linas Adomaitis 15 metų scenoje". Visą pelną, gautą už šį albumą, atlikėjas nusprendė skirti patiems mažiausiems, likimo nuskriaustiems kūdikiams, augantiems be tėvų globos.

 

Kaip kilo tokia idėja, ko vaikams labiausiai trūksta ir kaip galima prisidėti prie šios kilnios idėjos, "Laisvalaikis" kalbėjosi su šios idėjos sumanytoju L.Adomaiču.

- Kaip kilo idėja įsteigti labdaros ir paramos fondą?

- Apie vaikų namus yra dažnai kalbama, tačiau neseniai su žmona sužinojome, kad Lietuvoje yra net šešeri kūdikių namai. Mus ištiko lengvas šokas, kai sužinojome, kiek daug tėvų palieka vaikus gatvėse, laiptinėse, dar kur nors, kad juos rastų. Tie vaikai patenka į kūdikių namus, ten iki trejų metų gyvena tarp tų pačių sienų. Todėl pagalvojau, kad tai puikus būdas įprasminti savo penkiolikos metų muzikinę veiklą ir visą pelną už mano greitai pasirodysiantį koncertinį albumą paskirti būtent tėvų globos netekusiems kūdikiams. Prie šio fondo prisideda labai šaunūs žmonės: smuikininkė Sonata Stankevičienė ir jos sūnus Mikas, kuris prieš kelerius metus laimėjo "Lietuvos talentus", broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, probiotiko "Bifoval" atstovai.

- Kokių miestų globos namams bus skiriama parama?

- Mūsų pirmas žingsnis prasideda nuo Kauno vaiko raidos centro arba kūdikių namų "Lopšelis", o toliau pajėgas plėsime, prie mūsų prisideda daug gerų žmonių. Ateityje stengsimės padėti visiems kūdikėliams Lietuvoje.

- Ar apsilankėte globos namuose, ar bendravote su ten gyvenančiais vaikais?

- Visai neseniai su visa kompanija gerų žmonių lankėmės kūdikių namuose. Nuvežėme eglučių, kalėdinių žaisliukų, muzikos instrumentų vaikams, taip pat dėžę maisto papildų "Bifoval", kad užtektų visiems metams. Su manimi kartu dar važiavo broliai A. ir R.Gataveckai, kurie ilgainiui taps mano labdaros ir paramos fondo ambasadoriais. Jie dvidešimt metų praleido vaikų globos namuose, ten užaugo ir puikiai supranta pagrindinius trūkumus. Šiuo metu broliai studijuoja doktorantūrą, dėsto Vilniaus dailės akademijoje. Taip pat broliai yra Lietuvos breiko šokio čempionai. Jie taip pat yra puikūs dailininkai. Jų darbus perka žmonės iš viso pasaulio. Jie yra labai geras pavyzdys tiems mažuliukams, kurie auga vaikų namuose. Ir gyvenant vaikų namuose puikiai įmanoma užaugti kūrybingais, gerais ir dorais žmonėmis.

- Ko, jūsų manymu, labiausiai trūksta vaikams, augantiems vaikų namuose?

- Iš tikrųjų jiems labiausiai trūksta apkabinimo ir žmogiškos šilumos. Ir netgi turėdami pačius naujausius žaislus, jie juos numeta į šoną, kai pamato žmogų, kuris nori su jais bendrauti, jie prašo, kad juos pakeltų ant rankų.

- Ar ši gerumo akcija yra vienkartinė, ar planuojate ir kitais metais įgyvendinti ką panašaus?

- Dabar mūsų fondas žengia pirmuosius žingsnius. Aš neabejoju, kad iš tų mažų darbelių, kuriuos darome, išaugs dar didesni geri darbai. Gaila, kad valstybės finansavimas vaikų namams yra nedidelis ir dar sumažintas. Kūdikėliams trūksta sauskelnių. Visų metų finansai higienos priemonėms baigiasi per du mėnesius. Žmonės, kurie skaitys šį interviu, galėtų pagalvoti, kad kai turi laisvo laiko, galėtų nuvažiuoti į vaikų namus tiesiog pabūti su vaikais.

- Kokiu tiražu planuojate išleisti savo jubiliejinį penkiolikos metų DVD ir CD albumą?

- Pirmą tiražą sudarys tūkstantis vienetų. Vėliau išleisime pakartotinį tūkstančio kopijų tiražą. Aš neabejoju, kad jis visas bus parduotas. Platinimo paslaugas jau pasiūlė ir Londono lietuvių prekybos tinklas. Tai bus dvigubas vaizdo ir garso leidinys, jį bus galima įsigyti už trisdešimt devynis litus ir devyniasdešimt centų. Visas šimtas procentų pelno bus skirtas tėvų globos netekusiems kūdikėliams.

- Ką klausytojai ras jūsų jubiliejiniame albume? Iš ko jis bus sudarytas?

- Labai daug žmonių socialiniuose tinkluose mane paragino išleisti šį albumą. Albume bus tikro garso mano penkiolikos metų muzikinės karjeros koncerto įrašas, kurį neseniai transliavo LRT televizija. Šio leidinio DVD įraše su manimi dainuoja Giedrė iš grupės "Empti", Pushaz iš "G&G Sindikato", Donatas Montvydas, Sasha Song, Monika Linkytė, maestro Stasys Povilaitis, mums talkina Lietuvos breiko čempionai "Banzai" ir daugelis kitų. Leidinys yra solidus ir tuo, kad jame yra net dvidešimt aštuoni mano geriausi kūriniai, taip pat visos dainos, tapusios hitais.

- Ar galėtumėte pasakyti, kiek per visą savo karjerą sukūrėte dainų?

- Esu sukūręs daugiau nei penkis šimtus dainų. Per visus savo penkiolika kūrybos metų esu išleidęs penkiolika albumų.

- Ar galėtumėte išskirti savo produktyviausią kūrybinį laikotarpį?

- Dabar. Dabar yra pats produktyviausias laikas. Bet labai mieli man buvo muzikiniai etapai su pirmąja grupe "L+", labai svarbus ir smagus etapas buvo duetas "Linas ir Simona", taip pat muzikavimas grupėje "UAB Music". Nuo 2007 metų prasidėjo mano solo veikla. Tuo metu keliavau vienas po pasaulį, lankiausi pas indėnus. Pradėjau labiau ieškoti prasmės, analizuoti dalykus, kuriuos darau gyvenime. Pasikeitė ir muzika, ir dainų žodžiai. Visos mano dainos yra apie mylimus žmones. Viskas mano dainose. Vėliau mano kūryboje atsirado ir nemažai ironijos. Tai prasidėjo nuo mano ir atlikėjo Hokšilos bendrystės, kai mes sukūrėme aukštakulnių kulto dainą "Pasaulis gražus". Ironijos yra ir tokiose dainose kaip "Aš tau sakau", "Kas tu toks", bendrame mano ir "Pieno Lazerių" kūrinyje "Aš tavo kūnas, tu mano siela".

- Ką jums reiškia Kalėdos?

- Man žiauriai patinka Kalėdos. Tai yra nuostabi šventė, Jėzaus Kristaus gimimo šventė. Per gyvenimą lekiam, bėgam, pasaulis greitas. Per Kalėdas žmonės stabteli ir pagalvoja, ką toliau daryti. Žmonės linkę viską dėlioti į lentynas, skaičiuoti etapais, tai Kalėdos tarsi reiškia naujo etapo pradžią. Tada pasižadi sau, kad būsi geresnis. Mes su šeima visi kartu praleidžiame Kūčias. Per visą gyvenimą dar nesulaužiau šios taisyklės. Visa, ką laužome, - tik kalėdaičius prie Kūčių stalo, linkėdami vieni kitiems, kad metai būtų sėkmingi.

"Brangūs žmonės, mano įkurto labdaros ir paramos fondo misija - remti saugios ir kūrybiškos aplinkos kūrimą tiems vaikams, kurie dėl įvairiausių priežasčių liko be tėvų. Aš tikiu, kad mūsų visų meilė ir rūpestis padės šiems vaikams išmokti mylėti bei užaugti kuriančiomis asmenybėmis.

Norėdami prisidėti prie Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondo misijos, informacijos ieškokite socialinio tinklo "Facebook" anketoje "Lino Adomaičio labdaros ir paramos fondas"

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder