Modestas Pitrėnas nebebus Latvijos nacionalinio operos ir baleto teatro vyriausiuoju dirigentu

Modestas Pitrėnas nebebus Latvijos nacionalinio operos ir baleto teatro vyriausiuoju dirigentu

Modestas Pitrėnas nebebus Latvijos nacionalinio operos ir baleto teatro vyriausiuoju dirigentu, nuo gruodžio 1 dienos jį pakeis latvis Martinas Ozuolinis.

Lietuvis išliks dirigentu svečiu, praneša Latvijos nacionalinis operos ir baleto teatras. M. Pitrėnas šio teatro vyriausiuoju dirigentu buvo nuo 2009 metų.

Neseniai teatro vadovu tapęs Zigmaras Liepinis akcentavo, jog būtina taupyti lėšas ir atsisakyti brangių pastatymų bei daug atsieinančių užsienio artistų vizitų.

M. Ozuolinis - daugelio tarptautinių konkursų laureatas, dirbęs kartu su Lietuvos valstybiniu, Kauno simfoniniais orkestrais, Leipcigo ir Liepojos orkestrais. Nuo 2010 metų dirigentas yra Latvijos muzikos akademijos docentas.

"M. Ozuolinis per daugelį darbo metų įrodė, jog yra vienas talentingiausių dirigentų Latvijoje, kurio operos ir baleto repertuaras yra labai platus ir įvairus. Naujajam vyriausiajam dirigentui teks ypač svarbi užduotis kurti naują repertuarą, atrinkti solistus bei pritraukti jaunus profesionalus į operą", - teigia Latvijos operos ir baleto teatro vadovas Z. Liepinis.

M. Pitrėnas išliks kai kurių kito sezono premjerų muzikiniu vadovu ir joms diriguos, tarp jų ir kompozitoriaus Richardo Vagnerio operoje "Rienzi", kuria bus atidaryta Rygos Europos kultūros sostinės programa.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder