"Naktinės personos" kovo 11-ąją pasitinka su simboline premjera

"Naktinės personos" kovo 11-ąją pasitinka su simboline premjera

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse grupė „Naktinės personos" pristato naują kūrinį bei vaizdo klipą. Proga pasirinkta neatsitiktinai – daina „Saulės kraujas" šiuolaikiška muzikos forma kalba apie aktualumo neprarandančias tautines vertybes.

„Daina buvo sukurta siekiant priminti visiems mūsų tautiečiams – esantiems čia ir ten – kas mes esame, kokį kelią nuėjo mūsų protėviai, kokiu keliu žengiame šiandien ir kur slypi mūsų tautos tvirtybė. Gimėme lietuviais ir esame paženklinti Vyčio ženklu. Tik gerbdami šaknis gerbsime save ir turėsime galių stiprinti Lietuvą", – kalbėjo Alanas Chošnau ir Aras Vėberis.

„Saulės kraujas” – tai „Naktinių personų” improvizacija Lietuvos istorijos, tradicijų, mitologijos, etnologijos tema. Taip pat daina įkūnija sąsajų paiešką tarp šių dienų aktualijų ir mūsų praeities.

Vytis – savimi pasitikintis valdovas, kalaviju ginantis savo kraštą, – prasminė „Saulės kraujo" ašis. Šiuolaikiniame pasaulyje – tai mūsų lyderystės simbolis, kurio galia vienyti tautą yra primiršta.

„Naująja daina norime priminti, kad kiekvienas mūsų turime pareigą ne tik saugoti Lietuvos nepriklausomybę, bet ir padėti mūsų šaliai augti. Patys būkime lyderiais, nelaukime kol kiti už mums priims sprendimus. Nepamirškime, kad kiekvienas mūsų žodis, darbas, poelgis, ketinimas – tai taip pat Lietuvos dalis. Kokią Lietuvą norime matyti – tokiais ir būkime. Būkime Vyčiais. Būkime savo gyvenimo ir savo šalies valdovais", – ragino atlikėjai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder