"Naktinės personos" uždegė publiką vidine šviesa

"Naktinės personos" uždegė publiką vidine šviesa

"Kaip mes laukėme šito koncerto, ar jūs galėjote patikėti, kad būsime Klaipėdoje? Nepakartojama", sakė dainininkas Alanas Chošnau, kuris su grupe "Naktinės personos" "Švyturio" arenoje šeštadienį surengė koncertą "Tiems, kurie mūsų negirdi".

Atlikėjai vėlavo pasirodyti 20 minučių, tačiau laukti buvo verta. Ryškūs prožektoriai perskrodė tamsą, šviesos pliūpsniai akino, o pirmiausia pasigirdusi muzika priminė erdvėlaivio išvykimą į nepažįstamą orbitą. Švelniai, nostalgiškai Alanui dainuojant dainą apie vienatvę ir miesto paslaptį juodoje naktyje, prie scenos išėjo šokti keturios grupės gerbėjos, o skambant antrajai dainai, kone pusė salės plūstelėjo šokti ir užtvenkė praėjimus. Reikia pasakyti, šoko gražiai, kultūringai, gražu buvo žiūrėti.

Alanas Chošnau dainavo "Išsvajotą rytą", ir kitas pamėgtas dainas, jam ir muzikantams netrūko ekspresijos, gero garso, ir, regis, publika kilo kartu ugnies sparnais. Tekstai buvo aiškūs, paprasti, bet ne lėkšti. O dainuota apie tai, kas žmogui svarbiausia šiame gyvenime - jausmus, artumą, svajones, gražiausius reiškinius, sielos žemynus.

"Atsimenu naktis, kai po koncertų leidome laiką prie jūros ir žiūrėjome į žvaigždes", - sakė Alanas, prieš pradėdamas dainą apie žvaigždę. Regis, atlikėjas išties buvo sklidinas šiltų jausmų pasauliui ir publikai, kurios įkarštis ir įsijautimas vis augo.

Su koncertais į arenas sugrįžusi grupė atrodė naujai atgimusi. "Naktinės personos" kartu su nepriklausoma muzikos agentūra M.P.3 perleido savo legendinį 2005 metų albumą "Tiems, kurie mūsų negirdi". Ir to albumo dainas dainuoja visa Lietuva. Po beveik dviejų dešimtmečių perleistas albumas savo laiku padovanojo hitus "Labai norėčiau", "Paskendęs miestas", "Tiems, kurie mūsų negirdi". Bet geriausia šios muzikos klausyti gyvai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder